VIDEO | Protest față de legea grațierii unor pedepse, la București

  • 18 Ianuarie 2017 20:13
VIDEO | Protest față de legea grațierii unor pedepse, la București Realitatea.net

Mai multe persoane adunate în Piața Universității din Capitală, miercuri seară, pentru a se împotrivi adoptării proiectului de ordonanță privind grațierea unor pedepse au plecat în marș spre sediul Guvernului.

La marș participă mai multe sute de oameni, unii dintre aceștia având tricolorul, transmite AGERPRES.

Pe pancartele manifestanților sunt mai multe mesaje, printre care: "Vă vedem", "Locul hoților este la închisoare, nu la guvernare", "Vrem legi pentru popor, nu pentru penali", "Jos labele de pe Codul penal". Aceștia au strigat, printre altele, "PSD, ciuma roșie!", "DNA, nu renunța!", "Fără amnistie, vă vrem la pușcărie!".

 

Unul dintre protestatari, Dragoș Cojan, a spus că nu vrea să fie adoptată această ordonanță "pentru că nu este cinstit". El a afirmat că nu este normal ca într-un stat de drept "niște infractori dovediți care în prezent își ispășesc pedepsele să scape de ele pe motiv că ar fi penitenciarele supraaglomerate".

Roberto Iosupescu, participant la protest, a precizat că se opune adoptării ordonanței, motivând că este "nejustificată și părtinitoare".

"Este clar emisă cu direcție și nu acoperă justificările pe care le-a adus cel puțin ministrul Justiției", a adăugat Iosupescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău