VIDEO | Primul hotel subacvatic din lume se deschide în Maldive. Cât costă o noapte de cazare

  • 31 Octombrie 2018 16:36
VIDEO | Primul hotel subacvatic din lume se deschide în Maldive. Cât costă o noapte de cazare

Primul hotel subacvatic din lume va fi inaugurat în luna noiembrie, în Insula Rangali, din Maldive, în Oceanul Indian, iar prețul pentru o noapte petrecută acolo este de aproximativ 50.000 de dolari, anunță portalul Architectural Digest, scrie Mediafax.

Arhitectul Ahmed Saleem visa de multă vreme la camera în care turiștii își pot petrece noaptea sub valurile oceanului. În 2005, Saleem s-a văzut nevoit să își amâne planurile și s-a mulțumit să deschidă primul restaurant subacvatic din lume, la Ithaa, în Insula Rangali, potrivit sursei citate.

Arhitectul nu a renunțat și va inaugura curând o vilă construită din sticlă, acril și oțel, iar una dintre camere este amplasată la cinci metri adâncime. Muraka, numele complexului subacvatic, înseamnă "coral" în limba vorbită în insulă. Construcția este gândită în contextul ecosistemului marin, printre angajații hotelului numărându-se un biolog a cărui sarcină este să se asigure că vila are un impact minim asupra coralilor din zonă.

Structura cântărește 600 de tone și a fost realizată folosind acril produs de o societate japoneză. De altfel, profesioniștii din Țara Soarelui Răsare au fost responsabili și cu zona care face legătura între spațiul de la suprafață și camera de sub apă.

Prețul pentru patru nopți petrecute în vila subacvatică este stabilit la 200.000 de dolari și în acesta sunt incluse cazarea și transportul cu un hidroavion privat, iar, pe perioada șederii, turiștii au acces exclusiv la o ambarcațiune cu motor. Vila are o echipă de angajați care oferă și servicii de masaj și fitness, ei fiind disponibili non-stop.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău