VIDEO | Primul astronaut din Emiratele Arabe Unite care ajunge pe Stația Spațială Internațională

  • 26 Septembrie 2019 11:35
VIDEO | Primul astronaut din Emiratele Arabe Unite care ajunge pe Stația Spațială Internațională

O rachetă Soyuz, care îl avea la bord pe primul astronaut din Emiratele Arabe Unite (EAU), Hazza Al Almansoori, a fost lansată către Stația Spațială Internațională (SSI). La bord se aflau alți doi astronauți, unul din SUA și celălalt din Rusia, scrie Mediafax.ro

Hazza Al Almansoori, Jessica Meir și Oleg Skripochka au decolat către SSI din Cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Skripochka este un veteran al misiunilor către Stația Spațială Internațională, însă Almansoori și Meir se află pentru prima dată într-o asemenea misiune, scrie NBC News.

Almansoori a fost pilot în cadrul Forețelor Aeriene Emirate înainte să fie selectat în cadrul unui program de antrenament pentru selectarea viitorului astronaut al EAU.

Lansarea către SSI este parte a unui program desfășurat de Roscosmos, agenția spațială a Rusiei, care dă voie unor indivizi, care nu sunt membri ai Roscosmos, să ajungă în spațiu.

Emiratele Arabel Unite au lansat propriul program spatial în 2017, având ca scop lansarea unui echipaj către planeta Marte în 2021 și construirea unei baze până în 2117. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău