VIDEO | Primii sportivi din lotul național olimpic au revenit de la Tokyo

  • 27 Iulie 2021 16:15
VIDEO | Primii sportivi din lotul național olimpic au revenit de la Tokyo

Primii sportivi din lotul național olimpic au revenit de la Tokyo. Judocanul Denis Vieru și Anna Dulce, debutantă la proba de tir s-au întors, marți, acasă.

Anna Dulce, în vârstă de 15 ani, este cea mai tânără participantă care a reprezentat Republica  Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și a ocupat locul 48 la proba de tir, zece metri aer comprimat. La întoarcere, Anna Dulce a spus că este puțin dezamăgită că nu a reușit să se califice, însă nu regretă nimic, deoarece a fost o experiență frumoasă. De asemenea, antrenorul Annei,  Oleg Moldovan, spune că a fost foarte greu anul acesta la Jocurile Olimpice din cauza situației pandemice, neavând voie să iasă din sătucul olimpic sau să plece undeva, ceea ce a îngreunat procesul de participare.

Judocanul moldovean, Denis Vieru, a disputat două lupte la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În primul tur al concursului din cadrul categoriei de 66 de kilograme, Denis Vieru l-a învins pe uzbecul Sardor Nurillaev. În turul doi, însă, Denis Vieru a cedat în fața brazilianului Daniel Cargnin.

Astăzi au evoluat arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca. Dan Olaru a cedat în fața canadianului Crispin Duenas, iar Alexandra Mîrca a cedat în fața chinezoaicei X.L. Yang, ratând astfel calificarea în etapa următoare.

Mâine va evolua primul halterofil moldovean care va intra în concurs la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marin Olaru. El va concura în categoria de greutate 73 kg începând de la ora 13:50.

Amintim că, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Republica Moldova este reprezentată de 20 de sportivi în 8 tipuri de sport, dintre care doi dintre aceștia s-au întors deja în Republica Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău