VIDEO | Primele imagini cu Igor Ghirkin reținut. Fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas rămâne în arest

  • 22 Iulie 2023 10:40
VIDEO | Primele imagini cu Igor Ghirkin reținut. Fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas rămâne în arest

Proeminentul naționalist rus Igor Ghirkin, care a fost reținut de ruși sub acuzația de incitare la extremismdupă criticile aduse președintelui Vladimir Putin și liderilor armatei regulate a Rusiei, a fost prezentat vineri în fața tribunalului districtual Meshchansky din Moscova.

Tribunalul districtual Meshchansky din Moscova a hotărât că Igor Girkin va rămâne în custodie pentru derularea anchetei până pe 18 septembrie, a informat site-ul de știri RBK, scrie Hotnews.

Mișcarea sugerează că autoritățile s-au plictisit de criticile sale la adresa a ceea ce ei numesc „operațiune militară specială” a Rusiei și, poate, de cea a altor voci naționaliste puternice care păreau să aibă o permisiune excepțională de a lua în derâdere efortul de război sau critica liderii Armatei.

Acțiunea vine după o revoltă eșuată de luna trecută condusă de un alt critic deschis al șefilor Armatei, Evgheni Prigojin, șeful grupului Wagner, care este încă liber, dar și-a redus drastic atacurile.

Procurorii serviciului de securitate al Serviciului Federal de Securitate (FSB) au cerut tribunalului districtual Meshchansky din Moscova să-l aresteze preventiv pe Ghirkin, sub acuzația de incitare la extremism și au cerut o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare, au informat agențiile de presă de stat TASS și RIA Novosti.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău