VIDEO | Prima parcare din lume în care mașinile vor parca fără șofer este cea a muzeului Mercedes (Autoblog)

  • 24 Iulie 2019 16:00
VIDEO | Prima parcare din lume în care mașinile vor parca fără șofer este cea a muzeului Mercedes (Autoblog)

Companiile Daimler și Bosch au primit permisiunea autorităților din Stuttgart și a statului Baden-Wuerttemberg pentru a testa funcționarea parcării automatizate folosind vehicule echipate cu sistem de pilotare automată.

Testele vor fi efectuate în muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart cu ajutorul oricăror doritori, fără a fi nevoie de supraveghere din partea unui specialist, cerie autoblog.

Obținând comenzile necesare de la senzorii din parcare, Mercedes-urile capabile să ruleze fără șofer vor putea să parcheze la comanda dată prin apăsarea unui buton dintr-o aplicație mobilă. Respectiv, automobilul va găsi și va ocupa singur un loc liber, după care va reveni în același mod la locul de întâlnire.

Sistemul de parcare Automated Valet Parking va putea fi utilizat de azi înainte zilnic, reprezentând o premieră pentru Germania, dar și în lume.

Parcarea autonomă fără supraveghere umană face parte dintre tehnologiile autonome de nivelul 4 din 5, care permite unei mașini să se conducă singură fără supraveghere umană într-o zonă geografică bine delimitată. Pentru a atinge nivelul 5 din 5, această tehnologie autonomă trebuie să poată fi utilizată fără supraveghere umană indiferent de locul în care este condusă mașina.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău