VIDEO Președintele Zelenski lansează o campanie mondială de finanțare participativă pentru Ucraina

  • 05 Mai 2022 15:10
VIDEO Președintele Zelenski lansează o campanie mondială de finanțare participativă pentru Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat joi lansarea unei platforme online de finanțare participativă, pentru a ajuta țara sa în războiul împotriva invadatorilor ruși și pentru a reconstrui infrastructura țării, transmite AFP.

"Cu un singur clic, puteți dona fonduri pentru a-i sprijini pe apărătorii noștri, pentru a ne salva civilii și a reconstrui Ucraina", a declarat Zelenski în engleză, într-o înregistrare video difuzată pe Twitter, scrie Agerpres.

Platforma se numește United24, iar "toate fondurile vor fi transferate băncii naționale a Ucrainei și atribuite ministerelor vizate", a arătat președintele. El a promis că vor fi publicate "o dată la 24 de ore" rapoarte privind distribuția banilor primiți ca donații.

"Doar împreună avem posibilitatea de a opri războiul și de a reconstrui ce a distrus Rusia", a mai spus Zelenski.

AFP observă că șeful statului ucrainean folosește frecvent internetul și rețelele sociale, de la începutul războiului, pentru mobilizare și pentru a atrage atenția asupra țării sale.

Platforma va fi găzduită pe site-ul u24.gov.ua, care precizează că fondurile vor fi alocate pentru "apărare și deminare", "asistență medicală" și "reconstrucția Ucrainei".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău