VIDEO | Președintele socialist al raionului Fălești, surprins beat la volan. Ce spune Poliția

  • 25 Noiembrie 2020 15:44
VIDEO | Președintele socialist al raionului Fălești, surprins beat la volan. Ce spune Poliția

Președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, a fost surprins băut la volan ieri seara de către jurnaliștii NordNews. Echipa de filmare a solicitat în repetate rânduri intervenția unui echipaj al poliției de patrulare, însă fără rezultat. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție (IP) Fălești au declarat astăzi pentru TVR Moldova că un echipaj al Poliției s-a deplasat la fața locului, însă acolo nu mai era niciun automobil. Totodată, reprezentanții PSRM afirmă că urmează să discute cu Fîntînă despre acest caz și condamnă „acțiunile de filaj în stilul serviciilor secrete, în raport cu socialiștii”.

Potrivit TVRMOLDOVA.MD, totul s-a întâmplat aseară în jurul orei 18:00. Inițial, Fîntînă a fost surprins la volanul automobilului de serviciu cu numere guvernamentale – RM A 138, în apropierea satului Răuțel, vizavi de o stația PECO. Alesul raionului a negat cu vehemență că ar fi servit alcool înainte să se așeze la volanul mașinii, deși jurnaliștii NordNews au simțit un puternic miros de alcool în habitaclu mașinii.

IP Fălești susține că a fost anunțat despre depistarea unui presupus șofer beat la ora 18:35, iar la ora 18:48 un echipaj deja era la fața locului, însă acolo nu se mai afla nicio mașină. Polițiștii ar fi patrulat zona, dar fără niciun rezultat. De cealaltă parte, jurnaliștii Nord News precizează că apelurile la poliție au fost efectuate la ora 18:26 și 18:51. Pe acest caz a fost înregistrat un material, iar circumstanțele se stabilesc.

PSRM a emis un comunicat de presă în care prezintă poziția partidului în raport cu acest caz.

„Urmează să avem o întâlnire cu președintele raionului Fălești, pentru a afla detaliile cazului dat și dacă într-adevăr era la volan sub influența alcoolului. 
În funcție de informațiile obținute vor urma acțiuni conforme statutului formațiunii noastre”, se arată în comunicatul socialiștilor.

Totodată, socialiștii suspectează că sunt „filați”.

„În același timp, PSRM condamnă și acțiunile de filaj în stilul serviciilor secrete, în raport cu socialiștii. Din păcate, în ultimele luni vedem tot mai multe acțiuni ilegale de filaj, cu ulterioară implicare a unor media angajate politic. Facem apel la oponenții politici, dar și la cei care sunt implicați în aceste acțiuni abuzive, să renunțe la ele. În caz contrar, sunt pasibili de tragere la răspundere pentru acțiunile ilegale”, se mai arată în comunicat.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău