VIDEO | Premiile BAFTA 2024: Oppenheimer câștigă premiul pentru cel mai bun film. Cillian Murphy a fost desemnat cel mai bun actor

  • 19 Februarie 07:44
VIDEO | Premiile BAFTA 2024: Oppenheimer câștigă premiul pentru cel mai bun film. Cillian Murphy a fost desemnat cel mai bun actor

BAFTA și-a anunțat câștigătorii. Cu o luptă strânsă pentru marile premii în cinematografie, Oppenheimer a dominat nominalizările, cu un număr de 13, urmat de „Poor Things”, cu 11. Câștigătorul premiului pentru cel mai bun regizor a fost desemnat Christopher Nolan, pentru Oppenheimer. Este prima sa victorie la Bafta și a fost ovaționat în picioare la Royal Festival Hall. „Oppenheimer”.

Oppenheimer a dominat seara premiilor, cu șapte premii, urmat de Poor Things cu cinci premii. Cillian Murphy a obținut premiul pentru cel mai bun actor. El le-a mulțumit regizorului Christopher Nolan și producătoarei Emma Thomas.

Primul premiu obținut pentru filmul Oppenheimer a fost pentru cel mai bun montaj. Ceilalți nominalizați la categoria montaj au fost: „Anatomy of a Fall”, „Killers of the Flower Moon”, „Poor Things” și „The Zone of Interest”.

Emma Stone a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în Poor Things.

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar îi revine lui Da’Vine Joy Randolph, pentru rolul din „The Holdovers”, în timp ce premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost obținut de Robert Downey Jr. pentru rolul său din  „Oppenheimer”.

Premiul pentru efecte vizuale speciale a fost obținut de „Poor Things”. Celelalte nominalizări au fost: „The Creator”, „Guardians of the Galaxy Vol 3”, „Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One” și „Napoleon”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău