VIDEO | Premierul Dorin Recean vine cu o replică pentru cei care critică bugetul pentru anul 2024: „Am observat mai multă lume care dezinformează”

  • 10 Februarie 15:45
VIDEO | Premierul Dorin Recean vine cu o replică pentru cei care critică bugetul pentru anul 2024: „Am observat mai multă lume care dezinformează”

Premierul Dorin Recean a publicat astăzi un video pe Facebook în care reacționează la acuzațiile ce se referă la bugetul pentru anul 2024. Șeful Executivului a subliniat că Guvernul nu a redus bugetul, ci l-a majorat.

Dorin Recean a subliniat că vrea să aducă mai multă claritate în ceea ce privește bugetul pentru anul 2024.

„Pe finalul acestei săptămâni, vreau să aduc claritate în ceea ce privește bugetul pentru 2024. Am observat mai multă lume care dezinformează. Guvernul nu a redus bugetul pentru anul 2024. Ba din contra, l-a crescut. Investim mai mult în copiii noștri, în educație. Am crescut salariile la profesori. Investim mai mult medicină, am crescut slariile la medici. Guvernul construiește o Moldovă sănătoasă, alocând mai mulți bani în reconstrucția spitalelor raioanale. Guvernul construiește mai multe drumuri, apeducte, sisteme de canalizare, dar și mai multe poduri(...)Guvernul continuă investițiile în „Satul european” (...)Guvernul construiește moldova europeană...”, a declarat premierul.

Proiectul legii bugetul de stat pentru 2024 cuprinde venituri de 66,6 miliarde de lei și cheltuieli de 82,2 miliarde, cu un deficit de 15, 6 miliarde de lei.

Amintim că Primăria municipiului Chișinău a acuzat Guvernul că a redus alocațiile pentru domeniul educației cu 356 de milioane de lei. Asta în timp ce consilierii fracțiunii PAS din Consiliul Municipal l-au criticat pe edil pentru faptul că a suspendat grupele cu program prelungit pentru elevii din clasele primare.

Ion Ceban a explicat că motivul ar fi lipsa de bani, precizând că organizarea grupelor rămâne la latitudinea profesorilor și părinților, anunțând, în același timp, că a inițiat procedura de atacare în judecată a Guvernului și Parlamentului privind presiunea financiară pusă pe umerii chișinăuienilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău