VIDEO | Pompierii au efectuat exerciții la Portul Giurgiulești

  • 01 Mai 2018 12:39
VIDEO | Pompierii au efectuat exerciții la Portul Giurgiulești

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în comun cu angajații Departamentului Petrolier al portului Giurgiulești, au desfășurat  un exercițiu practic.

Aplicațiile au avut loc pe  teritoriul Portului Liber Internațional Giurgiulești. Scopul acestor exerciții a fost de a verifica nivelului de reacție și de sincronizare a acțiunilor pompierilor și angajaților obiectivului economic, la lichidarea unui incendiu produs în zona petrolieră a Terminalului Giurgiulești, precum și îmbunătățirea capacității de intervenție comună.

„Conform scenariului în timpul efectuării unor lucrări la rampa de descărcare a produselor petroliere, s-a produs un incendiu, care a declanșat sistemul automat de înștiințare și sistemul automat de stingere a flăcărilor. Pînă la sosirea autospecialelor de intervenție la incendii a pompierilor, angajații portului au evacuat personalul și au întreprins măsuri pentru răcirea cisternelor cu combustibil. Ajunși în cîteva minute la fața locului cu 2 autospeciale, pompierii au lansat atacul cu spumă pentru a potoli flăcările.  De serviciile pompierilor a beneficiat și un angajat al portului, care a suferit traumatisme și a rămas blocat într-o încăpere. Acesta a fost evacuat din zona de risc de către o echipă de protectori, fiindu-i acordat ulterior primul ajutor medical” se arată într-un comunicat la IGSU

Conducerea Centrului de Dirijare și Intervenție Operativă Zonală Sud al IGSU a monitorizat acțiunile tuturor participanților la exercițiu. Astfel de exerciții la obiectivele economice ale statului sînt organizate periodic, planificat, pentru a menține și îmbunătăți capacitatea de luptă a formațiunilor protecției civile din cadrul acestor obiective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
21
Cer fragmentat
Umiditate:68 %
Vint:0,5 m/s
Sat
24
Sun
23
Mon
17
Tue
17
Wed
20

Curs oficial BNM 10 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0143
USD 17.1929 -0.0722
RON 4.0207 -0.0031
UAH 0.6382 -0.0016
RUB 0.2429 0.0003
Arhivă Radio Chișinău