VIDEO | Polonia afirmă că o mulțime de migranți se strânge la un post de frontieră cu Belarus, pregătindu-se ''o tentativă de a forța granița''

  • 15 Noiembrie 2021 14:24
VIDEO | Polonia afirmă că o mulțime de migranți se strânge la un post de frontieră cu Belarus, pregătindu-se ''o tentativă de a forța granița''

O mulțime de migranți s-a strâns luni la un post de frontieră închis dintre Polonia și Belarus, arată imaginile video publicate de armata și de paza de frontieră poloneze, transmite AFP, potrivit Agerpres.

''Din ce în ce mai multe grupuri de migranți sunt aduse la postul de frontieră Kuznica de către forțele belaruse'', a transmis pe Twitter Ministerul polonez al Apărării.

Imagini video par să arate sute de migranți față în față cu polițiști și militari polonezi dispuși în șiruri.

Potrivit ministrului adjunct al apărării, Maciej Wasik, ''mii de migranți'' se află la acest punct de trecere. El a dat asigurări că ''forțele poloneze sunt pregătite pentru orice scenariu''.

Serviciul de presă al pazei de frontieră a informat că ''imigranți ilegali se adună la postul de graniță începând din această dimineață'' și că ''se pregătește o tentativă de a forța frontiera''.

Unii dintre acești migranți ''au avut până acum tabăra la frontiera'' din apropierea satului Bruzgi, indică aceeași sursă.

Imaginile video nu au putut fi verificate în mod independent, dat fiind că Polonia interzice accesul jurnaliștilor în zona frontalieră imediată, în baza stării de urgență instituite acolo.

Polonia afirmă că între 3.000 și 4.000 de migranți, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, sunt masați de-a lungul frontierei sale, în această criză care opune țările occidentale, de o parte, și Belarus și aliatul acestuia Rusia, de cealaltă parte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău