VIDEO | Polițiști de patrulare, reținuți. Unul dintre ei vorbea licențios și amenința șoferul pentru a-i da mită

  • 17 Mai 2018 11:49
VIDEO | Polițiști de patrulare, reținuți. Unul dintre ei vorbea licențios și amenința șoferul pentru a-i da mită

Trei inspectori de patrulare au fost reținuți de procurorii anticorupție și ofițerii SPIA. Acestora li se încriminează că extorcau și primeau mită de la șoferi.

Inspectorii de patrulare activau pe un drum public, la intrarea într-un sat din raionul Fălești, stopau mijloace de transport, invocând faptul că șoferii acestora ar fi condus în stare de ebrietate. După mai multe discuții și „negocieri”, manifestând un comportament neetic și folosind un limbaj licențios, polițiștii extorcau și primeau sume de bani cuprinse între 1.000 și 10.000 lei, atât în lei, cât și în euro. În schimbul banilor, inspectorii de patrulare nu dădeau curs documentării cazurilor de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate. 

Din materialele cauzei s-a stabilit că, șoferii care erau stopați fiind suspectați de conducere în stare de ebrietate, erau supuși, în mod selectiv, testului de alcoolemie cu un aparat alcooloscopic neidentificat.
În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mijloace bănești, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.
Inspectorii de patrulare implicați au fost reținuți pentru 72 de ore, iar dacă aceștia vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de corupere pasivă, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău