VIDEO | Poliția anunță că persoanele care se află la moment în corturile din fața Parlamentului au un comportament antisocial, blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, aruncă deșeuri în locuri publice

  • 20 Septembrie 2022 10:34
VIDEO | Poliția anunță că persoanele care se află la moment în corturile din fața Parlamentului au un comportament antisocial, blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, aruncă deșeuri în locuri publice

În legătura cu acțiunea de protest care se desfășoară în scuarul Parlamentului R.Molodova, forțele de ordine au sarcina de a desfășura acțiuni de asigurare a ordinii publice și siguranța cetățenilor.

Persoanele care se află la moment în corturile instalate admit careva nereguli, comportament antisocial, inclusiv blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii, anunță Poliția.

În acest context, îndemnăm organizatorii acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, mai mult,  să aibă grijă de persoanele vârstnice, bolnave, să nu admită încălcarea drepturilor și libertăților altor persoane. Menționăm că până la moment au fost înregistrate câteva cazuri când forțele de ordine au solicitat intervenția medicilor. 

Totodată, forțele de ordine au informat Primarul General al capitalei despre încălcările care se admit, pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii, se anunță în comunicat.

Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică.

La fel, forțele de ordine nu îngrădesc că participanții să fie asigurați cu hrană și alte articole necesare conform vremii de afară, în limita numărului de corturi instalate și persoane care se află în acestea.

Reprezentanții partidului Șor au montat, duminică, 18 septembrie corturi în fața Parlamentului. Potrivit datelor poliției luni, 19 septembrie au fost amenajate 120 de corturi pe trotuar.

Ilan Șor a fost condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

În iulie 2022, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), au efectuat mai multe percheziții în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR”. Atunci, CNA anunța că în primul semestru al anului curent, Partidul Politic „ȘOR” ar fi efectuat plăți în sumă de 600 000 de euro, pe când cheltuielile raportate erau de puțin peste 228 000 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău