VIDEO | Pe Igor rușii au vrut să-l execute de 4 ori, dar n-au putut: „Erau prea beți”. Teroarea prin care a trecut familia lui

  • 07 Aprilie 2022 12:57
VIDEO | Pe Igor rușii au vrut să-l execute de 4 ori, dar n-au putut: „Erau prea beți”. Teroarea prin care a trecut familia lui

Mărturii curemurătoare vin din partea ucrainenilor care au avut de-a face cu soldații trimiși de Putin. Au scăpat cu viață doar pentru că au avut noroc ori pentru că militarii ruși erau prea beți ca să îi execute. Femeile au fost umilite și abuzate. Sunt mărturii care întăresc opiniile că teroarea face parte din procedurile standard ale armatei ruse.

O familie din Cernihiv poveștește coșmarul prin care a trecut, scrie digi24.ro.

Yulia„Am coborât în beci încă de la început, pentru că eram speriată. Rușii au invadat și a fost așa timp de 3 săptămâni”.

„Avem 3 copii și mai este soția mea și cu mine. Avem un beci drăguț, fortificat. Motivul pentru care rușii au crezut că sunt militar e pentru că este foarte bine construit. Nu credeau că eram doar soțul ei, au crezut că sunt soldat sub acoperire”, spune Igor, soțul Yuliei.

Bărbatul povestește cum a fost terorizat de soldații ruși:

Era o procedură standard, te loveau în coaste cu o pușcă și toate alea. M-au amenințat că îmi vor tăia brațele, „Spune-ne ce, unde și cum – pune-ți brațul aici." Apoi luau un topor și începeau să toace, până ajungeau aproape de degetele mele. Mi-au dat o grenadă și îmi spuneau să cobor cu ea unde erau copiii, desfăceau inelul grenadei și mă trimiteau cu ea în subsol. M-au scos de 4 ori afară să mă împuște, dar n-au reușit. Erau prea beți. Copilul nostru invalid o să vă spună! S-a târâit afară din beci să ne apare, ca să nu ne împuște”.

„L-au scos pe tata afară. Au început să-l manipuleze, să-i spună: „Fie ne spui ce faci aici, sau te împușcăm chiar acum și soția ta rămâne văduvă, iar copiii tăi rămân fără tată." Așa că m-am târât afară și le-am spus „Nu-l atingeți pe tata! Tata e totul pentru mine", spune fiul celor doi.

„Au spus că deja l-au împușcat, că eu am rămas văduvă și că urmam. Deja începusem să mă pregătesc, să ies în livadă ca să mă împuște. Rușii n-au crezut că eram soția lui și mama copiilor, credeau că sunt o prostituată, nu știu... Mulțumesc lui Dumnezeu, nu m-au atins. Pur și simplu m-am prefăcut că am înnebunit”, a spus Yulia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:4,12 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău