VIDEO | Patru mii de militari vor defila de 1 decembrie, la București

  • 29 Noiembrie 2017 16:39
VIDEO | Patru mii de militari vor defila de 1 decembrie, la București

De 1 decembrie va avea loc cea mai grandioasă paradă militară din câte s-au văzut până acum în România. Patru mii de militari vor defila pe sub Arcul de Triumf. Nu doar români, ci și trupe ale partenerilor din NATO, dar și militari din Republica Moldova.

Ca de fiecare dată, toții ochii vor fi atrași de armament. TR 85 M1, tancul de bază al Armatei Române, poreclit Bizonul, va fi una dintre vedetele paradei, scrie Digi24. Muntele de oțel și blindaj cântărește 50 de tone, dar poate dezvolta o viteză impresionantă: 60 de km pe oră. Modernizat în anii 2000, el este compatibil cu standardele NATO.

Tunurile lor distrug țintele de lașase kilometri distanță. Se apără de atacurile din aer cu o mitralieră de calibru mare. Pot înainta cu 60 de kilometri pe oră spre pozițiile inamice. Bizonii României luptă alături de armele mult mai avansate ale aliaților noștri. Și nu îi fac de râs.

Tancul românesc este mândria forțelor terestre române.

Militar: Este catalogat ca și tanc mijlociu. Are trei, patru categorii de armament pe el.

Tunul tancului poate lovi la aproape 6 kilometri distanță. Mitraliera antiaerină apără vehicolul de luptă de elicoptere inamice, iar lansatoarele de grenade pot lovi simultan cu restul echipamentelor de luptă de la bord.

Arme:

  • tun 100 mm
  • mitralieră 7.62
  • mitralieră antiaerină 12.7 mm
  • lansator grenade 81 mm

Militar: Mecanicul conductor se află în față. Comandantul de tanc, sus pe turelă. Jos sub el este ochitorul și în dreapta este încărcatorul.

Mașina de luptă a fost fabricată în România în anii 80. Apoi tancul a fost adus la standarde NATO și modernizat în 1996. Nu de puține ori tanchiștii români s-au antrenat cot la cot cu celebrele tancuri americane.

Tancul fabricat în România a fost și vedeta unei emisiuni de profil a BBC.

Estimările specialiștilor arată că în acest moment armata are în dotare puțin peste 50 de astfel de arme grele, varianta modernizată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău