VIDEO | Partidul Liberal a calculat ce ar putea face cu cele 9 milioane de lei alocate pentru referendumul anti-Chirtoacă

  • 29 Octombrie 2017 23:42
VIDEO | Partidul Liberal a calculat ce ar putea face cu cele 9 milioane de lei alocate pentru referendumul anti-Chirtoacă

Liberalii susțin că din cele 9 milioane de lei alocate pentru referendumul anti-Chirtoacă s-ar putea plăti 7500 de pensii sau repara 5 kilometri de drumuri din Chișinău. În replică, consilierul municipal PSRM Ion Ceban îi numește „hoți și mincinoși”.

PL, care îi îndeamnă pe locuitorii Capitalei să boicoteze referendumul, a plasat pe YouTube un spot video, pentru a prezenta propriile calcule cu privire la soarta celor 9 milioane.

„Din acești bani am putea plăti 7500 de pensii medii. Am putea procura 5 troleibuze moderne. Am putea amenaja 35 locuri de joacă 35 terenuri de fitness în curțile blocurilor. 20 de familii tinere ar putea primi câte un apartament. 10 grădinițe din cartierul tău ar putea fi modernizate. Reparația a 5 km de drum 10 mii coșuri de gunoi. Oprește-i pe socialiști! Pe 19 noiembrie nu arunca viitorul tău la urna Dodonilor”, spun liberalii.

La scurt timp, socialistul Ion Ceban a reacționat pe pagina sa de Facebook, numindu-i pe liberali „mincinoși”. Ca argument, el invocă suma de 126 de milioane de lei care s-au cheltuit pentru reparația străzii Alecu Russo, pe un tronson de 3 kilometri.

Amintim că referendumul privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al Chișinăului se va desfășura pe 19 noiembrie.

Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu din mai 2017, fiind cercetat în dosarul parcărilor cu plată. Comisia Electorală Centrală a respins cererea sa de a se înscrie în campania electorală, pe motiv că nu a depus-o personal, dar și pentru că înregistrate pot fi doar partidele și asociațiile.

Joi, pe 26 octombrie, a respins cererea de eliberare din arest la domiciliu a lui Dorin Chirtoacă, pentru a-i permite să participe în campania electorală. În aceasta s-a înregistrat, însă, Partidul Liberal, pentru a-i chema pe chișinăuieni să boicoteze referendumul.

Pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis, sunt necesare nu mai puțin de 163 de mii de voturi, iar pentru ca referendumul să fie validat, la urne ar urma să se prezinte cel puțin o treime din cei peste 647 de alegători cu drept de vot din municipiul Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău