VIDEO | Operațiune dramatică de salvare pe nava de croazieră Viking Sky, eșuată în apropiere de coasta Norvegiei

  • 24 Martie 2019 11:11
VIDEO | Operațiune dramatică de salvare pe nava de croazieră Viking Sky, eșuată în apropiere de coasta Norvegiei

Nava norvegiană de croazieră Viking Sky pare să fie în siguranță după o operațiune dramatică de salvare a celor peste 1.373 de persoane aflate la bord și în condițiile în care trei dintre cele patru motoare au fost repornite.

“Trei dintre cele patru motoare funcționează acum, ceea ce înseamnă că vasul poate naviga singur”, a precizat un purtător de cuvânt al serviciului pentru situații de urgență, citat de The Guardian. 

Poliția din provincia norvegiană More og Romsdal a afirmat că Viking Sky a trimis sâmbătă după-amiaza un semnal de pericol. Postul de televiziune NRK a transmis imagini cu nava care se clătina în bătaia valurilor, nu departe de o întindere stâncoasă a coastei norvegiene cunoscută sub denumirea de Hustadvika. 

Nava de croazieră aflată sub pavilion norvegian a fost ancorată, urmând ca remorcherele să o aducă în ape mai calme. Mai multe elicoptere și nave au ajutat la evacuarea persoanelor aflate la bord, conform declarațiilor serviciului maritim de salvare norvegian. În operațiuni au fost implicate mai multe autorități și organizații, inclusiv Crucea Roșie. 

Poliția a informat că până la 01:45 (00:45 GMT) au fost aduși pe uscat 230 de pasageri, care au fost adăpostiți într-un centru de urgență al orașului Brynhallen, la aproximativ 500 de km nord de Oslo. Conform aceleiași surse, 16 persoane care aveau leziuni au fost internate în trei spitale. 

Trei dintre cei spitalizați au fost grav răniți, potrivit informațiilor transmise de agenția de știri NTB. Operațiunea de salvare a întâmpinat obstacole în momentul în care navă cargo Hagland Captain, care se apropia pentru a acorda ajutor vasului Viking Sky a avut, de asemenea, probleme cu motorul, blocându-se în aceeași zonă ca nava de croazieră. 

Două elicoptere au fost redirecționate spre cargo pentru a-i evacua pe cei nouă membri ai echipajului, conform informațiilor apărute în presa norvegiană. Potrivit media locale, vasul naviga pe ruta Tromso (nord) - Stavanger (sud-vest).

Sursa: HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău