VIDEO | Octavian Țîcu despre noua majoritate din Parlament și poziția față de scenariile politice

  • 02 Iulie 2020 17:23
VIDEO | Octavian Țîcu despre noua majoritate din Parlament și poziția față de scenariile politice

Deputatul Octavian Țîcu se pronunță pentru instalarea unui guvern tehnocrat în condițiile în care ședința de astăzi a Parlamentului a arătat că guvernarea nu mai are majoritate parlamentară.

Liderul PUN a vorbit despre câteva scenarii de demitere a Guvernului Chicu și de învestire a unui nou Guvern. Octavian Țîcu a pledat pentru un guvern tehnocrat, asumat de cele patru formațiuni din opoziție până la alegerile prezidențiale:

În cel mai rău caz voi susține un guvern minoritar al blocului ACUM, iar în forma ideală pledez pentru constituirea unui guvern tehnocrat, asumat de toate cele patru componente printr-un acord pe care să-l respecte, până la alegerile prezidențiale. Această susținere va fi condiționată de invitarea PUN la negocieri, pentru ca noi să avem plenitudinea faptului că lucrurile vor merge în sens european și românesc. Nu putem declanșa alegeri parlamentare anticipate lăsând guvernul Dodon-Chicu-Filip să organizeze aceste alegeri. Și nu putem fi lași lăsând în continuare un guvern fără împuterniciri și fără un Parlament să facă față pandemiei. Trebuie să ne asumăm această guvernare care să scoată țara din pandemie, din izolare internațională și să acceseze susținere europeană și românească, pentru ca noi să putem să organizăm alegeri prezidențiale în toamnă.

Totodată, Octavian Țâcu a condamnat cazul Gațcan, pe care l-a calificat drept o confruntare între gruparea lui Plahotniuc și socialiști pentru putere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău