VIDEO | O puternică furtună ciclonică a transformat piețele în lacuri în sudul Italiei

  • 26 Octombrie 2021 19:24
VIDEO | O puternică furtună ciclonică a transformat piețele în lacuri în sudul Italiei

O furtună ciclonică puternică a lovit marți Sicilia, din sudul Italiei, provocând inundații la scară largă în jurul orașului Catania, transformând străzile și piețele în râuri și lacuri și provocând moartea a cel puțin două persoane, au declarat salvatorii, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al grupului de voluntari Misericordia, care ajută poliția și pompierii, a declarat că cadavrul unui bărbat a fost găsit sub o mașină, pe fondul ploilor torențiale care au măturat orașul Gravina, la nord de Catania, transmite HotNews.ro.
 
Contactată de Reuters, poliția a confirmat decesul fără a oferi detalii.
 
Luni, un bărbat în vârstă de 67 de ani a murit după ce mașina lui a fost lovită de apele care au crescut ca nivel și de noroi. Soția lui este încă dată dispărută.
 
Ploaia a inundat unele dintre cele mai faimoase străzi și piețe din Catania, provocând o întrerupere a curentului electric în centrul orașului și inundarea magazinelor.
 
„Îi îndemn pe toți oamenii să nu-și părăsească casele cu excepția situațiilor de urgență”, a scris primarul Salvo Pogliese pe Facebook, anunțând că dispune închiderea tuturor magazinelor, cu excepția farmaciilor și a alimentarelor, până la miezul nopții.
 
 
Inundațiile au lovit și un salon al spitalului Garibaldi din Catania, a informat presa.
 
„Situația de urgență este generalizată și extrem de critică și nu pare să se îmbunătățească”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.
 
Site-ul meteo talian Ilmeteo.it a spus că părți din Sicilia și Calabria au fost lovite de un ciclon tropical rar, cunoscut sub numele de medican, iar marea era cu 8 grade Celsius mai caldă decât media pentru această perioadă a anului.
 
Se așteaptă ca furtuna să atingă apogeul între joi și vineri.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,06 m/s
Thu
12
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău