Gheorghe Balan, noul șef al IGP desemnat de Guvernul Sandu: „Fac un apel către toți polițiștii de bună-credință să vină și să luăm decizii importante pentru țară”

  • 10 Iunie 2019 16:35
Gheorghe Balan, noul șef al IGP desemnat de Guvernul Sandu: „Fac un apel către toți polițiștii de bună-credință să vină și să luăm decizii importante pentru țară”

Ministrul de Interne, desemnat de Guvernul Sandu, Andrei Năstase, l-a prezentat presei pe noul șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, după ce la ședința Guvernului nou format, Alexandru Pânzari a fost demis.

Într-un briefing de presă, Andrei Năstase s-a adresat tuturor funcționarilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, menționând că orice ordin din partea lui Alexandru Pânzari este ilegal și trebuie ignorat, deoarece acesta  nu mai deține o funcție legală în stat. 

Ulterior, Gheorghe Balan i-a chemat pe toți subalternii săi la Parlament. "Fac un apel către toți polițiștii de bună-credință să vină și să luăm decizii importante pentru țară. Veniți să ne luăm țara înapoi. Va fi o țară liberă, demnă, aveți încredere în destinul nostru european", a afirmat Gheorghe Balan.

Totodată, Balan a dat asigurări că Republica Moldova nu se va mai întoarce la ce-a fost. Întrebat de ce nu merge  la IGP, Gheorghe Bălan a spus că nu a vrut să încingă spiritele. 

Potrivit moldovacurata.md, Gheorghe Balan (50 de ani) este judecator. A activat din anul 1996 la Judecatoria sectorului Botanica al mun. Chisinau, unde s-a angajat dupa ce a obtinut licenta in Drept la Universitatea de Stat din Moldova (1996). Nu a desfasurat pana in prezent vreo activitate politica, insa a participat in ultimii doi ani la proteste anti-guvernare,organizat de Platforma Demnitate și Adevăr.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău