VIDEO | Ninsori neobișnuite în deșertul din sudul Marocului

  • 31 Ianuarie 2018 09:55
VIDEO | Ninsori neobișnuite în deșertul din sudul Marocului

Zăpadă așternută peste dunele de nisip și palmieri: orașele Zagora și Ouarzazate, aflate la porțile deșertului din sudul Marocului, au fost acoperite de o mantie albă, un fenomen meteorologic neobișnuit ca urmare a valului de frig venit din nordul Europei, relatează AFP.

Imaginile au făcut înconjurul rețelelor de socializare, prezentând cele două localități, precum și orașul Taroudant, din sudul țării, acoperite de zăpadă.

"Ultima oară când a nins la Zagora, a fost în 1960! Aici suntem obișnuiți cu valurile de căldură și cu seceta nu cu zăpada (...) stupefacție generală în rândul locuitorilor", a declarat un rezident din Zagora, o localitate aflată la 700 de km de Rabat.

Din acest weekend un val de frig afectează Marocul, provocând ninsori neobișnuite pentru aceste regiuni ale țării.

"Nu suntem obișnuiți să vedem zăpadă în aceste regiuni. Acest lucru a fost provocat de o masă de aer rece provenită din Europa de nord care a coborât deasupra deșertului", a declarat Houcine Youaabeb, de la Serviciul meteo național.

Potrivit lui, valul de frig se va menține până joi.

Interiorul țării, mai obișnuit cu iernile friguroase în aceste zone muntoase, este de asemenea afectat de valul de frig.

Sursa: Agerpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău