VIDEO | Muniții și arme deținute ilegal, ridicate de la patru persoane suspectate de braconaj

  • 09 Februarie 10:31
VIDEO | Muniții și arme deținute ilegal, ridicate de la patru persoane suspectate de braconaj

Zeci de muniții și arme deținute ilegal au fost ridicate de ofițerii de investigație în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile a patru bărbați din raioanele Strășeni, Hîncești, dar și din municipiul Chișinău.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 46 de ani, ar fi  păstrat ilegal la domiciliu mai multe arme de foc și muniții, unele dintre ele fiind modificate artizanal, dar și sisteme optice de ochire și monitorizare pe timp de noapte. Totodată s-a stabilit că bărbații au participat în mod frecvent la partide de vânătoare neautorizate și au vânat diferite specii de animale, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile bărbaților din raioanele Strășeni și Hîncești, au fost depistate și ridicate: un pistol de model PM cu două încărcătoare și 36 de cartușe deținute legal, dar păstrate cu încălcarea normelor prevăzute de lege, o armă lungă cu țeava lisă de model MP-27M, două arme lungi cu țeava lisă de model nestabilit păstrate ilegal, două arme cu țeava ghintuită model CZ cu semne vădite de modificare artizanală, o arma cu țeavă lisă de model „Beretta” păstrată cu încălcarea condițiilor de păstrare, 4 termovizoare fără acte de proveniență. 3 amortizoare păstrate ilegal, 150 de cartușe cu calibrul 308 WIN, 49 de cartușe cu calibrul 6.5, 299 de cartușe cu calibrul 20 mm, 3 cartușe cu calibrul 22 Lr, 331 de cartușe cu calibrul 12 mm și un cartuș cu calibrul 9 mm.

De asemenea în timpul perchezițiilor a fost depistată o cantitate de aproximativ 30 de kg de carne ce se presupune a fi de căprioară, care urmează a fi expediată către ANSA și supusă expertizei.

La fel în timpul perchezițiilor au fost depistate 5 telefoane mobile, 2 cartele SIM din statele membre UE și 13 ceasuri de lux, care urmează a fi verificate dacă constituie obiecte ale infracțiunilor.

Totodată s-a stabilit că, persoanele la domiciliul cărora au fost făcute perchezițiile au fost subiecții conflictului înregistrat în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2022 în extravilanul satului Ghidighici, unde au fost agresați fizic angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului, aflați în misiune de serviciu, pentru contracararea braconajului, fiind deposedați abuziv de body-camere, iar în rezultat unul dintre angajați a fost internat în spital cu diverse leziuni.

Conform legii penale persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani și amendă de până la 42 500 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău