VIDEO: Momentul tulburător când un avion militar Tornado este distrus de o rachetă sol-aer. Soarta piloților este incertă

  • 16 Februarie 2020 10:49
VIDEO: Momentul tulburător când un avion militar Tornado este distrus de o rachetă sol-aer. Soarta piloților este incertă

Rebelii houthi din Yemen au anunțat, pe 14 februarie, că au doborât un avion militar Saudit, transmite The Aviationist și medifax.

Arabia Saudită a confirmat pierderea aeronavei, dar a susținut că avionul, un Panavia Tornado, s-a prăbușit în timp ce oferea suport pentru trupe terestre ale Yemenului.

Un clip video publicat de rebeli arată cum avionul este distrus de o rachetă trasă de la sol. În înregistrare se vede cum aeronava încearcă să evite racheta, folosind și contramăsuri. 

Nu se știe dacă cei doi membri ai echipajului au scăpat sau nu cu viață.

Potrivit The Aviationist, rebelii au folosit, cel mai probabil, o variantă modificată de rachetă aer-aer R-27T, care poate fi trasă de pe camionete aflate la sol. Racheta are o rază de acțiune de 63 de km. O astfel de armă ar fi fost responsabilă și pentru doborârea unui avion F-15 saudit, în 2015.

Panavia Tornado este un avion multirol dezvoltat de către compania germană Panavia Aircraf în colaborare cu Marea Britanie și Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău