VIDEO | Momentul în care zeci de mercenari ai Wagner Group sunt lichidați în apropiere de Bahmut

  • 19 Ianuarie 14:53
VIDEO | Momentul în care zeci de mercenari ai Wagner Group sunt lichidați în apropiere de Bahmut

Militarii ucraineni, care lupta pentru apărarea orașului Bahmut, au învins mai multe detașamente de asalt ale forțelor ruse de ocupație. Treizeci și cinci de mercenari ruși, aflați în apropiere de Soledar, au încercat să atace pozițiile forțelor armate ucrainene, dar au fost atacați de Brigadă 45 de artilerie a armatei ucrainene, scrie defenseromania.ro.

Focurile de artilerie, care vizau pozițiile forțelor ruse de lângă Soledar, au fost reglate cu ajutorul unei drone de recunoaștere.

Militarii unei unități a armatei ucrainene, cu indicativul "Madyar", au declarat că aproximativ 15 militari ruși au fost găsiți într-un singur tranșeu care a fost lovit în plin de focul de artilerie.

Trupele ucrainene s-au retras probabil din orașul Soledar și continuă să se apere împotriva forțelor rusești în apropiere de Bahmut . Acest lucru a fost afirmat miercuri într-un raport al Ministerul britanic al Apărării, a relatat European Pravda.

După cum s-a menționat, pentru prima dată pe 16 ianuarie, este probabil ca forțele ucrainene să se fi retras din orașul Soledar din Donbass, lăsând controlul asupra acestuia în mâna forțelor militare ruse și ale mercenarilor Wagner Group. Cu toate acestea, Forțele Armate Ucrainene au stabilit noi linii defensive în partea de vest a orașului.

Ofensiva rusă de la Soledar a fost efectuată în principal de forțele Wagner și a fost o operațiune de sprijin care avea ca scop în cele din urmă încercuirea Bahmutului.

Una dintre cele două rute principale de aprovizionare a Ucrainei către Bakhmut se află acum sub o presiune din ce în ce mai mare.

Imaginile arată că, de la începutul lunii ianuarie 2023, sudul și estul orașului Bahmut au continuat să fie sub tiruri grele ale focului de artilerie. Este aproape sigur că forțele ucrainene continuă să se apere împotriva forțelor rusești de la periferia orașului. 

Reamintim că serviciile de informații britanice au raportat anterior că atât Ucraina, cât și Rusia au obținut succese limitate în ultimele șase săptămâni.

Ostilitățile violente continuă în zona Soledar și Bahmut la 18 ianuarie, iar trupele rusești nu dețin controlul deplin asupra niciunuia dintre aceste orașe. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, în timpul unui briefing la 18 ianuarie, a relatat Ukrinform.

El a adăugat că au avut loc "lupte brutale" în această zonă a regiunii Donețk, în special în apropiere de Soledar. Potrivit evaluării americanilor, controlul asupra teritoriului orașului este disputat.

Kirby a mai spus că forțelor ruse de ocupație au făcut progrese treptate în ultimele zile, dar că acestea au avut un cost ridicat. La urma urmei, inamicul umple de fapt pozițiile trupelor ucrainene cu cadavrele luptătorilor lor.

De asemenea, se raportează că eforturile rușilor sunt conduse în principal de Wagner, cu un oarecare sprijin din partea armatei ruse. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a precizat că "Prigozhin vrea să fie văzut ca fiind mai relevant și mai indispensabil pe câmpul de luptă" decât forțele armate ruse. Prin urmare, există în continuare tensiuni între Ministerul rus al Apărării și mercenarii Wagner, a adăugat Kirby.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,06 m/s
Sat
11
Sun
9
Mon
8
Tue
3
Wed
2
Arhivă Radio Chișinău