VIDEO | Momentul în care un fragment uriaș de stâncă se prăbușește peste șalupe cu turiști, în Brazilia. 7 morți și 30 de răniți

  • 09 Ianuarie 2022 16:59
VIDEO | Momentul în care un fragment uriaș de stâncă se prăbușește peste șalupe cu turiști, în Brazilia. 7 morți și 30 de răniți

Un fragment uriaș de stâncă s-a prăbușit sâmbătă peste mai multe șalupe cu turiști în lacul Furnas, din orașul brazilian Capitolio, statul Minas Gerais, afectat de inundații severe în ultimele zile. În incident și-au pierdut viața cel puțin 7 persoane, conform unui nou bilanț furnizat de autorități.

ACTUALIZARE 15.28. Cel puțin 7 oameni au murit, trei sunt dați dispăruți și circa 30 au fost răniți, dintre care patru sunt spitalizați, după ce un fragment uriaș de stâncă dintr-un canion s-a prăbușit sâmbătă peste mai multe șalupe cu turiști, notează DIGI24.ro.


O înregistrare video care circulă pe rețelele sociale și a cărei autenticitate a fost confirmată de pompieri - potrivit portalului G1 - arată momentul în care o stâncă uriașă se desprinde din peretele canionului și se prăbușește de la o înălțime de cinci metri peste câteva șalupe care se aflau în zonă, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

 

Pompierii bănuiesc că precipitațiile puternice din ultimele zile au pus presiune pe pereții canionului, provocând în cele din urmă desprinderea stâncii.

Orașul Capitolio, situat la circa 280 de kilometri de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais (sud-est), este o destinație turistică populară pe tot parcursul anului, datorită defileurilor impresionante care pot fi vizitate cu ajutorul șalupelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău