VIDEO | Momentul în care mai mulți jurnaliști străini și ucraineni sunt la un pas să fie uciși de bombele rușilor

  • 31 Mai 2022 12:52
VIDEO | Momentul în care mai mulți jurnaliști străini și ucraineni sunt la un pas să fie uciși de bombele rușilor

De la începutul invaziei ruse în Ucraina și până în prezent, peste 20 de jurnaliști au fost uciși în războiul ordonat de Vladimir Putin, potrivit Asociației Jurnaliștilor Ucraineni.

Cea mai recentă tragedie a avut loc luni, după ce un jurnalist francez a fost ucis ca urmare a faptului că mașina care mergea să evacueze 10 oameni și în care se afla a fost bombardată în apropiere de orașul Severodonețk, scrie DIGI24.ro. Acestui eveniment i se adaugă noile imagini apărute pe rețelele sociale, care scot în evidență cum mai mulți jurnaliști străini și ucraineni aproape că au fost loviți de artileria rusă.

Cel puțin un soldat ucrainean și un jurnalist străin au fost răniți, potrivit publicației ТРУХА English. 

În ceea ce privește jurnalistul care și-a pierdut viața, Frédéric Leclerc Imhoff avea 32 de ani și lucra de șase ani la canalul de știri BFM TV. În Ucraina filma evacuarea din zona puternic bombardată de soldații ruși.

După anunțul morții sale, președintele Franței, Emmanuel Macron, a scris un mesaj pe twitter. „Jurnalistul Frédéric Leclerc-Imhoff a fost în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. La bordul unui autobuz umanitar, alături de civili forțați să fugă pentru a scăpa de bombele rusești, a fost împușcat mortal", a precizat Macron.

 

Ministrul francez de externe Catherine Colonna, a spus, de asemenea, că Franța condamnă moartea „profund șocantă” a jurnalistului de 32 de ani. „Franța cere ca o investigație transparentă să aibă loc cât mai curând posibil”, a transmis șefa diplomației de la Paris.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău