VIDEO | Momentul emoționant în care zeci de mii de copii cântă Imnul României, la meciul cu Norvegia

  • 16 Octombrie 2019 08:28
VIDEO | Momentul emoționant în care zeci de mii de copii cântă Imnul României, la meciul cu Norvegia sursa:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aproximativ 30.000 de copii și însoțitori au fost prezenți, marți seară, pe Arena Națională, la meciul România-Norvegia, din grupa F de calificare la EURO 2020. Un moment emoționant a fost atunci când aceștia au intonat „Deșteaptă-te, române!”, alături de tricolori.

30.038 de copii sub 14 ani și însoțitori și-au anunțat prezența la meciul România-Norvegia, care a început marți, de la ora 21:45, pe Arena Națională, transmite digi24.

Evenimentul inedit vine ca urmare a unei sancțiuni a UEFA, care a pedepsit naționala României cu disputarea unui joc cu porțile închise în urma incidentelor de la meciurile cu Spania (1-2) și Malta (1-0), din luna septembrie. Atunci, au existat scandări xenofobe, au fost aruncate torțe în teren, iar câțiva suporteri au pătruns pe suprafața de joc.

Totuși, forul european a permis Federației Române de Fotbal să aducă la stadion copii sub 14 ani din cadrul instituțiilor de învățământ preșcolare sau școlare, publice sau private, din cadrul academiilor și școlilor de fotbal, precum și legiitimați la cluburi cu grupe de copii și juniori. Fiecare grup de 10 copii trebuie însoțit de un cadru didactic sau de un antrenor.

România doboară un record la meciul cu Norvegia

În urma meciului cu Norvegia, România va doborî un record în privința numărului de spectatori la o partidă UEFA la care este permis exclusiv accesul copiilor.

Cea mai mare prezență din toate timpurile la un astfel de joc a avut loc în acest sezon, la meciul Partizan Belgrad-AZ Alkmaar, din Europa League, când au fost prezenți 22.000 de copii sub 14 ani și însoțitorii lor.

Echipa națională de Fotbal a României a încheiat la egaliate meciul cu Norvegia, scor 1-1, din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au fost egalați în minutul 90+2, ratând șansa de a urca pe locul secund în grupă.

Sursa: digi24.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău