VIDEO | Moment emoționant la Vatican. Un român a rostit, în română, una dintre rugăciunile slujbei de Florii

  • 14 Aprilie 2019 19:20
VIDEO | Moment emoționant la Vatican. Un român a rostit, în română, una dintre rugăciunile slujbei de Florii

Românul Marian Dancă, îmbrăcat în port popular, a citit „Rugăciunea universală" la slujba oficiată de Papa Francisc, în duminica de Florii, la Vatican.

„La solicitarea Oficiului liturgic al ceremoniilor pontificale, parohul Comunității române de migranți romano-catolici din Roma, pr. Isidor Iacovici, l-a desemnat pe Marian Dancă, muncitor, originar din dieceza de Iași, să citească prima intenție de la «Rugăciunea universală» care, de obicei, este înălțată «Pentru papa și toți episcopii Bisericii»”, scrie Vatican News, citat de MEDIFAX.

Gestul Suveranului Pontif de a pune un român să citească această rugăciune are loc în contextul pregătirilor pentru apropiata călătorie apostolică a Sfântului Părinte în țara noastră. Papa Francisc va ajunge în România pe 31 mai și va sta aici trei zile. Vizita are loc la 20 de ani după cea a Papei Ioan Paul al II-lea, precizează Digi24.

Pentru Radio Vatican, Marian a spus ulterior: „A fost un moment de emoție și bucurie. Am avut această ocazie să transmit în limba română această rugăciune. Sunt de 20 de ani la Roma. Mulțumesc celor care m-au ales. Este o experiență unică".

Credincioșii romano-catolici încep duminică celebrarea misterului pascal al morții și învierii Domnului. Papa Francisc prezidează, an de an, Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor și Patimii Domnului în Piața San Pietro din Cetatea Vaticanului.

În timpul pocesiunii Papa binecuvântează ramurile de palmier și de măslin pe care cardinalii, episcopii și credincioșii le poartă în mâini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău