VIDEO | Moment emoționant la Cannes. Alain Delon: Nu am mai plâns de mult așa. E dificil să pleci

  • 20 Mai 2019 11:55
VIDEO | Moment emoționant la Cannes. Alain Delon: Nu am mai plâns de mult așa. E dificil să pleci

Alain Delon s-a emoționat până la lacrimi pe scena festivalului de la Cannes, unde a primit Palme d'Or pentru întreaga sa carieră. În ciuda numeroaselor controverse legate de viața sa privată și de opiniile sale, actorul a fost întâmpinat cu ropote de aplauze încă de când a ajuns pe covorul roșu.

Alain Delon a primit premierul Palme d'Or din mâna fiicei lui, Anușca. Ea a spus că lumea filmului este norocoasă. Iar legendarul actor francez a mulțumit în primul rând publicului, fără de care nu putea face tot ce a făcut.

Nu am mai plâns de mult așa”, a spus Delon înainte de a primi trofeul din mâinile fiicei lui.

Când am început acest job, mi s-a spus că e greu ceea ce nu era, anume să faci ceea ce îți place. Ceea ce este greu este să reziști. Iar eu am rezistat. Am rezistat 62 de ani. Am făcut ceea ce am ales și am lucrat cu cei mai mari și cei mai buni. Aparent, sunt o vedetă. Dar dacă sunt o vedetă - de aceea vreau să vă mulțumesc - datorez asta publicului și nimănui altcuiva”, spune Alain Delon, actor.

În aplauzele întregii săli, unde s-a aflat și ministrul francez al Culturii, Franck Riester, precum și președintele festivalului, Pierre Lescure, monstrul sacru al cinematografiei franceze a spus: „Este un omagiu postum, dar pentru mine viu”.

„Este dificil să pleci. Pentru că și eu voi pleca, dar nu voi pleca fără să vă mulțumesc”, a spus el.

Delon a revenit la microfon și a adăugat, în lacrimi: „Înainte de a pleca, trebuie să vă spun că mă gândesc la Mireille și la Romy”. Mireille Darc, care a murit în 2017, iar Romy Schneider, în 1982, au fost cele două femei care i-au marcat cel mai mult viața.

Directorul festivalului de la Cannes l-a lăudat pe Alain Delon pentru impactul avut asupra lumii filmului, cu bune și cu rele. A fost o aluzie la cei care au spus că actorul de 83 de ani nu trebuie premiat, deoarece nu are pic de respect pentru corectitudinea politică.

Cu toții știm că intoleranța s-a întors. Este ascunsă în spatele unei măști, o doctrină despre care trebuie să credem că ne va proteja de riscul de a supăra oameni, de riscul de a greși, dacă toți gândim același lucru. Alain Delon nu se teme să supere pe cineva, nu se teme să greșească, nu gândește ca alții și nici nu se teme să fie singur”, spune Thierry Fremaux, directorul festivalului de la Cannes.

Alain Delon și-a început cariera de actor în 1957, după ce a terminat armata. Atrăgător și carismatic, a devenit apropape instantaneu o legendă a filmului francez. Aspectul fizic și ochii albaștri l-au făcut un idol al femeilor. În cele șase decenii de carieră, Alain Delon a jucat în peste 100 de filme.

sursa: digi24

sursa video: CNEWS

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău