VIDEO | Miting de proporții la Londra, cu 6 zile înainte de BREXIT. Criza a scos în stradă mii dе oameni în Marea Britanie

  • 23 Martie 2019 16:54
VIDEO | Miting de proporții la Londra, cu 6 zile înainte de BREXIT. Criza a scos în stradă mii dе oameni în Marea Britanie

Zeci de mii de oameni care se opun retragerii Marii Britanii de la Uniunea Europeană s-au adunat sâmbătă pentru a mărșălui prin centrul Londrei, cerând un nou referendum, relatează Reuters.

După trei ani de dezbateri, încă nu se știe cum, când sau chiar dacă Brexitul se va întâmpla, pe măsură ce Theresa May încearcă să tragă o ieșire din cea mai gravă criză politică din ultimii zeci de ani din Marea Britanie.

May a sugerat, vineri, că s-ar putea să nu poată să treacă săptămâna viitoare prin Parlament acordul Brexit. The Times și Daily Telegraph au anunțat că presiunea asupra premierului pentru a demisiona crește.

"Este intolerabilă situația în care ne aflăm și mă tem că Theresa este problema", a declarat Anna Soubry, parlamentar pro-UE care a părăsit partidul Conservator pentru a se alătura grupului Independent în februarie, pentru BBC TV.

„Trebuie să plece”

"Trebuie să plece și avem nevoie de un prim-ministru temporar care să poată ajunge la un acord, să pună țara pe primul loc și să returneze acest lucru poporului britanic. Pentru asta protestăm astăzi", a adăugat aceasta.

Protestatarii pro-UE s-au adunat la Marble Arch la marginea parcului Hyde în jurul după-amiazei, înainte de a trece prin fața biroul primului ministru de pe Downing Street și a ajunge în fața parlamentului.

Deși nu exista o estimare oficială a cifrelor, un reporter Reuters a declarat că zeci de mii de persoane s-au adunat chiar înainte de începerea oficială a evenimentului.

Organizatorii sunt încrezători că mărimea mulțimii nu va depăși un marș similar care a avut loc în luna octombrie, când susținătorii au spus că au participat aproximativ 700.000 de persoane.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău