VIDEO | MI6 nu-l mai vrea ca imagine pe James Bond. Serviciile speciale britanice caută să angajeze femei

  • 27 Mai 2018 22:54
VIDEO | MI6 nu-l mai vrea ca imagine pe James Bond. Serviciile speciale britanice caută să angajeze femei

Serviciul de informații britanic MI6 a lansat prima sa reclamă TV, în încercarea de a recruta mai multe femei și membri ai unor minorități etnice și de a scăpa de imaginea „macho” a lui James Bond.

Agenția de spionaj pune accent pe calitățile „soft” ale noilor veniți, pe comunicarea interpersonală, integritate și creativitate. Prima campanie publicitară tv a serviciului arată o mamă cu copilul ei, într-un acvariu.

Un rechin înoată amenințător spre băiatul care se dă înapoi alarmat spre mama lui, care îl cuprinde zâmbitoare în brațele ei. Vocea suprapusă spune:

„Noi suntem ofițeri de informații dar nu facem ce credeți voi. Ceea ce contează nu este să vă asigurăm liniștea în bazinul cu rechini, ci să înregistrăm indiciile silențioase”.

Iar finalul este: „MI6 – în secret, noi suntem exact ca și voi”.

Șefa departamentului recrutări de la MI6, ea însăși mamă, cu 20 de ani vechime în agenție, a spus că serviciul de spionaj britanic încearcă deliberat să se distanțeze de imaginea lui James Bond.

„Ideea a fost de a ne folosi de imaginea lui James Bond dar de a explica limpede că nu este vorba de celebrul agent”, a spus ea.

„Din multe puncte de vedere, oamenii pe care noi îi recrutăm au seturi ce calități comune multor persoane. MI6 poate profita de imaginea Bond dar apoi s-ar putea ca aceasta să i se întoarcă împotrivă”.

Agenția vrea să recruteze 800 de noi angajați până în 2021, menționează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău