VIDEO | Mesajul ministrului Apărării al României adresat cetățenilor din R.Moldova: Să știe că, de câte ori au nevoie, pe malul drept al Prutului există foarte multă disponibilitate pentru ajutor

  • 30 Aprilie 2020 13:31
VIDEO | Mesajul ministrului Apărării al României adresat cetățenilor din R.Moldova: Să știe că, de câte ori au nevoie, pe malul drept al Prutului există foarte multă disponibilitate pentru ajutor

Astăzi o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății a venit în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din țara vecină în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Ministrul român al Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, a declarat astăzi, la plecarea echipelor spre R.Moldova, că este vorba despre o misiune „care se desfășoară în contextul în care președintele României a anunțat un demers de solidaritate pe care instituțiile statului român îl fac în sprijinul cetățenilor din R. Moldova și, în acest fel, medicii militari din 3 spitale militare din București, Brașov și Iași, pe bază de voluntariat s-au oferit să acorde spijinul cetățenilor din R. Moldova, cu toată priceperea pe care au dobândit-o în această perioadă de când luptăm cu acest virus Sars-Cov-2”. 

Și medici militari au venit să ajute R. Moldova, spune ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. Militarii au adus și zece izolete.

"Împreună cu o echipa de medici și asistenți medicali militari din Armata Română au decis să se alăture. Prin profesionalism și dedicare vor contribui alaturi de colegii lor din R. Moldova la salvarea vieților și combatere acestui virus. Sunt sigură că acest sprijin va fi bun pentru ambele părți".

Nicolae Ionel Ciucă a venit și cu un mesaj către cetățenii R.Moldova. „Solidaritate și sprijin. Și ori de câte ori au nevoie, să știe că pe malul drept al Prutului există foarte multă disponibilitate pentru ajutor”, a subliniat ministrul român al Apărării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău