VIDEO. Membrul unui grup al organizației criminale „Borman”, extrădat din Spania. Este cercetat pentru traficarea a peste 10 kg de hașiș

  • 27 Iunie 14:25
VIDEO. Membrul unui grup al organizației criminale „Borman”, extrădat din Spania. Este cercetat pentru traficarea a peste 10 kg de hașiș

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), autoritățile din Spania au extrădat în Moldovei membrul unui grup al organizației criminale internaționale „Borman” pentru continuarea investigării circulației ilegale a peste 10 kg de hașiș, în perioada 2016-2017.

Anterior anunțării lui în căutare, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii de investigație ai INI au stabilit că bărbatul cu vârsta de 46 de ani ar fi facilitat cumpărarea din Spania a peste 10 kg de hașiș. Drogurile tranzitau Republica Moldova pentru vânzarea ulterioară în Rusia, la un preț estimat la 400.000 lei pe piața neagră. De asemenea, oamenii legii urmează să investigheze și contribuția ilegală a acestuia la transportarea de droguri în alte episoade pe parcursul perioadei investigate.

Recent, în cadrul investigării acestui dosar complex, procurorii PCCOCS au trimis pe banca acuzaților un membru al altui grup al organizației criminale, care ăn mai 2022 a fost extrădat din Franța, pentru contrabandă cu droguri. Ulterior investigațiilor suplimentare, a fost stabilit faptul că acestea ar valora peste 8.000.000 lei, pe piața neagră.

Potrivit legii penale, fapta incriminată se pedepsește cu închisoarea pentru un termen care variază între 7 și 15 ani. La solicitarea procurorilor, ambii au fost plasați în arest preventiv, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:5,14 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău