VIDEO | Membrii PACE i-au pus mască de protecție statuii lui Ștefan cel Mare din Chișinău. Ce spune Poliția

  • 05 Decembrie 2020 14:38
VIDEO | Membrii PACE i-au pus mască de protecție statuii lui Ștefan cel Mare din Chișinău. Ce spune Poliția
TVR MOLDOVA

Membrii Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, i-au pus mască de protecție monumentului lui Ștefan cel Mare din centrul Capitalei.

PACE a publicat pe pagina de Facebook un videoclip cu descrierea „Protejăm cea mai mare valoare a țării”. Acesta a fost distribuit de Gheorghe Cavcaliuc, liderul formațiunii, care a dat de înțeles că gestul respectiv ar fi o acțiune de protest împotriva Guvernului de la Chișinău, care „a eșuat în gestionarea pandemiei de COVID-19”. „Poporul nostru este în mare pericol! Trebuie să ne protejăm cetățenii, să ne protejăm ȚARA și tot ce avem mai valoros. Guvernanții nu sunt capabili să o facă. DEMISIA!”, a adăugat Gheorghe Cavcaliuc.

Gestul membrilor PACE a fost criticat de mai mulți internauți, care l-au calificat drept „sfidător”, „rușinos” sau o „o bătaie de joc”. Totodată, a fost sesizați oamenii legii, care au intervenit la fața locului, au urcat pe monument și au scos masca de protecție.

La fața locului, s-a deplasat grupa operativă a IP Buiucani, și conform cercetării la fața locului, s-a stabilit că pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, regiunea feței, este amplasată o mască de protecție pe care se află inscripția ,,PACE”. Totodată a fost sesizată Administrația Publică Locală pentru a interveni și să scoată masca. Ulterior masca a fost ridicată de polițiști. Fiind verificate rețelele de socializare, s-a stabilit că pe rețeaua de socializare Facebook pe pagina oficială a unui Partid Politic a fost postat un Live, prin care se observă 6 membri în adiacentul monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, care au susținut un discurs cu privire la situația pandemică din țară. Cazul a fost înregistrat, iar polițiștii întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor și acumularea materialului probatoriu. Ulterior, pe caz, va fi luată o hotărâre conform legislației în vigoare”, este menționat în reacția Poliției pentru presa de la Chișinău.

 

Sursa: Infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău