VIDEO | Medici, polițiști și chelneri, reținuți pentru trafic de droguri

  • 27 Octombrie 2016 14:12
VIDEO | Medici, polițiști și chelneri, reținuți pentru trafic de droguri

Un angajat al unei instituții medicale, un polițist și chelneri din câteva cluburi din Capitală au fost reținuți pentru trafic de droguri. Schema frauduloasă a fost deconspirată de oamenii legii pe parcursul zilei și nopții de ieri, 26 octombrie 2016.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu angajații Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații au efectuat 28 de percheziții și au reținut 12 persoane implicate în scheme de realizare a drogurilor. În total, în automobilele și la domiciliile suspecților au fost depistate peste 30 g heroină, aproximativ 2 kg de marijuana și mijloace financiare de peste 150 000 lei, precum și alte mijloace probatorii pe cauza penală, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit sursei citate, schema infracțională ar fi fost condusă de un angajat al poliției, care a fost reținut imediat după ce a transmis unui cetățean mai multe pachete din polietilenă cu masă solidă de culoare cafenie, asemănătoare cu heroina, cu o cantitate de aproximativ 20 gr.

De asemenea, în urma reținerii polițistului, ca rezultat al măsurilor întreprinse a fost depistată heroină cu greutatea de aproximativ 10 gr. Totodată, în automobilul de lux al acestuia au fost găsiți peste 100 000 lei, printre care și bani proveniți din activitatea infracțională.

Procuratura menționează că angajatul Poliției, prin intermediul influenței exercitate asupra consumatorilor de droguri, a determinat mai multe persoane să vândă substanțele  pe care le transmitea.

Schema de vânzare a drogurilor activa prin distribuirea mai multor tipuri de stupefiante, acesta asigurând protecția unor realizatori ca să nu fie cercetați sau documentați de ofițerii de investigație din cadrul altor servicii. În schemă sunt implicate persoane condamnate anterior pentru infracțiuni similare.

Acțiunile de urmărire penală continuă, urmînd să fie reținute mai multe persoane implicate în realizarea drogurilor, precum și unii consumatori care dețin funcții în domeniul  medicinii, învățământului, dar și oameni de afaceri, se mai arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău