VIDEO | Medici implicați în distribuirea drogurilor, reținuți de Poliție

  • 21 Mai 2017 13:09
VIDEO | Medici implicați în distribuirea drogurilor, reținuți de Poliție

Ofițerii Direcției „Antidrog” în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au efectuat sâmbătă, 20 mai, măsuri speciale de investigații  în privința a doi bărbați în vârstă de 34 și respectiv 38 de ani, domiciliați în orașul Edineț, membrii unui grup infracțional.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate de poliție la domiciliile suspecțiilor au fost depistate: un sac cu 7 kg de marijuana, un gram de subutex, semințe de marihuana în valoare de 350 mii de lei,  un revolver, un automat AK-74  cu calibru de 5.45,  două încărcatoare cu 57 de cartușe, 170 de cartușe de 5.44-7.62mm, o granadă F-1 cu focos, o baioneta pentru Ak-74, două arme de vânătoare una din ele fara acte, cealaltă cu acte expirate și  49 - de cartușe „Melcașca”.

La moment, s-a inițiat procedura de căutare a suspecților. Aceștia, anterior au fost condamnați pentru tâlhărie.

Totodată, polițiștii au verificat șase farmacii din orașul Edineț, unde au fost ridicate 16 rețete medicale eliberate de medicul narcolog reținut.

REAMINTIM:

Cinci persoane, printre care doi medici au fost reținuți fiind suspectați că fac parte dintr-o grupare infracțională implicată în distribuirea diferitor tipuri de droguri.

La 17 mai curent, în rezultatul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații efectuate de către ofițerii de investigații ai Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ofițerii de urmărire penală ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP au reținut un medic narcolog din cadrul unui spital raional din nordul țării și un medic-rezident din cadrul unui spital din mun. Chișinău. Aceștia, sunt suspectați că ar fi eliberat rețete, cu impresiunile ștampilelor și semnătură, fără însă a fi completate. Ulterior, le transmiteau capului grupării criminale, după care ultimul, împreună cu alți doi complici, introduceau în conținutul acestora denumirile preparatelor cu efect psihotrop și în baza acestora procurau respectivele medicamente din farmacii, pentru ca ulterior să le realizeze consumatorilor de droguri contra plată.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile și în birourile de serviciu ale bănuiților au fost depistate și ridicate droguri (aproximativ jumătate de litru de metadonă,  hașiș, amfetamină, pastile ”Subutex”,  pastile cu efect psihotrop, rețete medicale ștampilate, cântare de scară medie, telefoane mobile care ar fi folosite în activitatea infracțională, o armă de vânătoare cu țeava lisă, deținută ilegal,  muniții.  

În total au fost scoase din circuit ilegal droguri în sumă de 650 000 lei.

Totodată, la domiciliul unuia dintre medici au fost depistate mijloace bănești în sumă de peste 70000 lei, care se presupune că provin din activitatea infracțională.

Suspecții sunt reținuți, iar  în privința lor urmând a fi solicitată aplicarea măsurii arestării preventive. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău