VIDEO | Măsurător Geiger - Nivelul radiațiilor a crescut din cauza incendiului din pădurile radioactive de lângă Cernobîl

  • 06 Aprilie 2020 14:29
VIDEO | Măsurător Geiger - Nivelul radiațiilor a crescut din cauza incendiului din pădurile radioactive de lângă Cernobîl

„Avem vești proaste - nivelul radiațiilor a trecut de cel normal în centrul incendiul”, a declarat, duminică, Yegor Firsov, directorul serviciului de inspecție ecologică din Ucraina, pe Facebook, transmite mediafax.

Postarea sa a fost însoțită și de o filmare a unui măsurător Geiger, care arăta nivelul radiațiilor depășit de 16 ori.

Incendiul de pădure s-a întins pe o suprafață de 100 de hectare, a mai scris Firsov.

Autoritățile de la Kiev au trimis două avioane, un elicopter și aproape 100 de pompieri pentru a lupta cu flăcările, care au izbucnit duminică și au afectat peste 20 de hectare dintr-o zonă împădurită în apropiere de centrala nucleară de la Cernobîl. 

Serviciul de inspecție ecologică a declarat, duminică, faptul că nivelul crescut al radiațiilor a îngreunat eforturile pompierilor, iar în același timp precizând că oamenii care locuiesc în apropiere nu sunt în pericol. 

Cernobîl a poluat o mare parte din Europa după ce al patrulea reactor a explodat în aprilie 1986, regiunea din apropierea centralei fiind cea mai afectată.

Oamenilor nu le este permis să locuiască la mai puțin de 30 de kilometri de centrala nucleară. Celelalte trei reactoare de la Cernobîl au continuat să genereze electricitate până în anul 2000, atunci când centrala s-a închis. Un

People are not allowed to live within 30 kilometres (18 miles) of the power station. O „cupolă” protectoare a fost instalată deasupra reactorului 4 în 2016.

Incendiile au loc des în pădurile din apropierea centralei. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău