VIDEO | Marșul Centenarului, în cea de-a VII-a etapă, urcă duminică în pasul „Tabla Buții”. Pe 1 septembrie ajunge la Chișinău

  • 05 August 2018 13:10
VIDEO | Marșul Centenarului, în cea de-a VII-a etapă, urcă duminică în pasul „Tabla Buții”. Pe 1 septembrie ajunge la Chișinău

Participanții la Marșul Centenarului, care au pornit la 1 iulie de la Alba Iulia pe jos spre Chișinău pentru a duce Flacără Unirii prin satele de pe ambele maluri ale Prutului,  urcă astăzi în pasul „Tabla Buții” din România.

Ei au pornit la drum încă în această dimineață, din comuna Cerașu, Prahova. Astfel, a început cea de-a șaptea etapă din cele 11 ale Marșului.

Într-o înregistrare publicată pe Facebook, organizatorul Marșului, George Simion, a îndemnat oamenii să se alăture participanților la acțiune.

„Veniți alături de noi. E pentru unire, e pentru a nu mai avea graniță la Prut, e pentru viitorul nostru și totodată e pentru țara asta frumoasă(…) Nu uitați că Unirea face puterea și trebuie să facem iarăși România întreagă”, a spus George Simion.

„Noi acum facem drumul pe care l-au făcut soldații acum 100 de ani și o să o ținem așa până la Chișinău. Așa că dedicați-vă și voi o zi pentru eroi”, a menționat  un participant la acțiune.

Marșul Centenarului a început la 1  iulie, la Alba Iulia. Participanții la Marș vor parcurge  un traseu de  1300 km, iar pe 1 septembrie urmează să ajungă la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău