VIDEO | Mărfuri de peste 4 milioane de lei, aduse ilegal prin regiunea transnistreană, vândute într-o rețea de magazine din Chișinău și Bălți

  • 18 Iulie 2023 10:54
VIDEO | Mărfuri de peste 4 milioane de lei, aduse ilegal prin regiunea transnistreană, vândute într-o rețea de magazine din Chișinău și Bălți

Angajații Serviciului Vamal au desfășurat controale la un agent economic care deține o rețea de magazine în municipiile Chișinău și Bălți, precum și la depozitul acestuia. În rezultatul acțiunilor de control documentar și fizic au fost depistate mărfuri fără acte de proveniență legală, ce se presupune că au fost introduse ilegal în țară, ocolind posturile vamale interne de control, prin perimetrul transnistrean. Valoarea lotului de marfă depistat se estimează la peste 3,4 milioane lei.

Reprezentanții Serviciului Vamal menționează într-un comunicat de presă că agentul economic a fost identificat urmare a unei rețineri înregistrate de către ofițerii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal.

Cazul a fost înregistrat în luna februarie, când ofițerii vamali au identificat, urmărit și ulterior stopat un mijloc de transport de model „Toyota Tundra”, ce se deplasa din regiunea transnistreană în direcția municipiului Chișinău, folosind drumurile de ocolire a posturilor vamale interne.

În acel caz, în rezultatul controlului desfășurat au fost depistate articole vestimentare noi și uzate, transportate în 58 de saci, fără acte de proveniență vamală sau fiscală, în valoare de circa 1 milion lei. 

În urma reținerii înregistrate de către ofițerii Echipelor Mobile și în scopul asigurării certitudinii caracterului licit al activității operatorului economic, controlul vamal a fost extins la sediul, spațiile de depozitare și comercializare a acestuia, iar în rezultat a fost destructurată schema ilegală. 

Reieșind din valoarea prejudiciului constatat, a fost depusă o sesizare către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal, pentru examinare cauzei conform competenței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău