VIDEO | Luptătorii lui Kadîrov terorizează locuitorii din Mariupol. Soldații sărbătoresc în timp ce trag cu armele automate spre locuințe

  • 27 Martie 2022 20:18
VIDEO | Luptătorii lui Kadîrov terorizează locuitorii din Mariupol. Soldații sărbătoresc în timp ce trag cu armele automate spre locuințe

Un grup de luptători ceceni au fost filmați trăgând cu mitralierele spre clădiri rezidențiale în orașul asediat Mariupol, din sudul Ucrainei, scrie ziare.com.

Potrivit sursei citate, lipurile video, publicate de liderul cecen Ramzan Kadîrov, au arătat, de asemenea, soldații ceceni sărbătorind aceste atacuri sângeroase.

Pe canalul său Telegram, Kadîrov a susținut că luptătorii săi curățau „teritoriul de naziști”, repetând un discurs folosit de președintele rus Vladimir Putin și de mașinăria sa de propagandă pentru a justifica invadarea Ucrainei, potrivit Daily Mail.

Kadîrov a susținut joi, 24 martie, că forțele sale au străpuns apărarea ucraineană pentru a lua prelua controlul asupra primăriei lui Mariupol și a arbora steagul Rusiei. Această afirmație nu a fost verificată, iar forțele armate ale Ucrainei au spus că Rusia încă încearcă să cucerească Mariupolul „fără succes”.

 

 

Armata cecenă este cunoscută pentru videoclipurile sale inspirate de Hollywood, care pretind că își arată soldații în acțiune, în timp ce îi arată că fac, de fapt, foarte puțin. Experții spun că videoclipurile sunt doar o altă ramură a eforturilor de propagandă ale lui Putin.

Videoclipul lui Kadîrov îi arăta și pe soldații săi urcând prin fereastra unei clădiri, aparent pentru a ajuta un civil să iasă. Cu toate acestea, filmările nu arătau de fapt pe cineva transportat. În schimb, un luptător și-a rotit camera pentru a arăta scena de devastare din jurul lui, într-un stil care – oriunde în lume – ar putea fi confundat cu un selfie-video de la un influencer Instagram.

Trupele cecene au fost încorporate în Garda Națională a Rusiei și luptă în Ucraina de la începutul invaziei.

Imaginile de la Mariupol, cămin pentru 400.000 de oameni înainte de război, au arătat clădiri distruse, vehicule arse și supraviețuitori șocați, care sunt nevoiți să facă curse riscante pentru provizii.

Mariupol a asistat la unele dintre cele mai intense lupte de când Putin a ordonat armatelor sale să intre în Ucraina pe 24 februarie. Forțele ruse l-au bombardat fără discriminare, distrugând mari părți ale orașului.

Oficialii spun că cel puțin 2.400 de civili au fost uciși în orașul-port din sud, dar adevăratul bilanț ar putea fi mult mai mare. Un oficial a declarat, la începutul acestei luni, că se teme că 20.000 de persoane ar fi putut fi ucise.

ONU a declarat vineri, 25 martie, că a primit informații despre gropi comune din oraș, care a fost locul unei lovituri devastatoare asupra unui teatru, care a provocat moartea a 300 de oameni.

Între timp, primarul orașului a declarat sâmbătă că a vorbit cu ambasadorul Franței în Ucraina despre opțiunile de evacuare a civililor, după ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat că va propune Rusiei un plan pentru a ajuta oamenii să plece.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău