VIDEO | Lovitură uriașă dată clanului mafiot „Ndrangheta”: peste 300 de arestări. „De astăzi, în Calabria se respiră un aer mai curat”

  • 19 Decembrie 2019 15:12
VIDEO | Lovitură uriașă dată clanului mafiot „Ndrangheta”: peste 300 de arestări. „De astăzi, în Calabria se respiră un aer mai curat”

Poliția italiană a anunțat joi arestarea a 330 de persoane, inclusiv în Elveția, Germania și Bulgaria, în cadrul unei operațiuni majore care a vizat temuta mafie calabreză 'Ndrangheta, relatează DPA, citat de digi24.

„Ndrangheta este considerată una din cele mai puternice grupări de crimă organizată din lume și cea mai mare rețea de trafic de cocaină în Europa.

Potrivit comunicatului carabinierilor, în jur de 260 de persoane au ajuns în arestul poliției, 70 au fost plasate în arest la domiciliu, iar patru au primit interdicție de a mai intra în localitățile de reședință.

„Noaptea trecută statul și-a demonstrat din nou toată capacitatea de a reacționa împotriva infractorilor. De astăzi, în Calabria se respiră un aer mai curat, un aer care are gustul libertății”, a declarat pentru La Repubblica Nicola Morra, președintele Comisiei parlamentare Antimafia.

Au fost confiscate bunuri în valoare totală de 15 milioane de euro, iar operațiunea carabinierilor italieni a vizat grupări ale ‘Ndrangheta în provincia calabreză Vibo Valentia și a scos la iveală legăturile acestora cu oameni de afaceri locali, funcționari publici, politicieni și polițiști.

Suspecții sunt acuzați de asociere mafiotă, crime, extorcare, cămătărie, trafic de droguri, spălare de bani, corupție și fraudă.

Operațiunea poliției a vizat grupări ale 'Ndrangheta în provincia calabreză Vibo Valentia și a scos la iveală legăturile acestora cu oameni de afaceri locali, funcționari publici, politicieni și polițiști.

La operațiune au participat peste 2.500 de carabinieri, fiind confiscate bunuri în valoare totală de 15 milioane de euro.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău