VIDEO/LIVE | Violențe extreme în SUA. Starea de alertă a fost instituită în mai multe orașe

  • 31 Mai 2020 16:10
VIDEO/LIVE | Violențe extreme în SUA. Starea de alertă a fost instituită în mai multe orașe

Proteste violente au loc în zeci de orașe din Statele Unite, după moartea lui George Floyd. Cazul bărbatului de culoare care și-a pierdut viața în timp ce era imobilizat brutal de agenți de poliție din Minneapolis, Minnesota a strârnit reacții puternice și violențe extreme în SUA, scrie defenseormania.ro.

De asemenea, în mai multe orașe a fost instituită starea de alertă pentru 24 de ore, potrivit sursei citate.

În urma confruntărlor violente dintre protestatari și forțele de ordine trei autovehicule ale Serviciului Secret din apropiere de Casa Albă au fost vandalizate de protestatari sâmbătă. Protestatarii au spart parbrizele celor trei vehicule și le-au vopsit cu graffiti.

Imaginile aeriene arată o prezență mare a protestatarilor în Philadelphia, aceștia au vandalizat o statuie din centrul orașului și au pornit un incendiu la baza statuii.

De asemenea, Mediafax, care citează CNN informează că în Los Angeles, Chicago și în alte orașe mai multe mașini au fost incendiate, inclusiv un autovehicul al poliției.

Președintele Donald Trump a transmis o serie de mesaje prin Twitter prin care a condamnat violențele.

"Administrația mea va fi întotdeauna împotriva violenței, a haosului și a tulburărilor. Vom fi alături cu familia lui George Floyd, cu protestatarii pașnici și cu fiecare cetățean care respectă legea care dorește decență, civilitazație, siguranță și securitate", a declarat Trump.

"Susținem dreptul protestatarilor pașnici și le ascultăm motivele. Dar ceea ce vedem acum pe străzile orașelor noastre nu are nicio legătură cu justiția sau pacea”, a adăugat acesta. 

Mai mulți ofițeri de poliție și jurnaliști locali au fost răniți în timpul protestelor de la Pittsburgh, a scris Departamentul de Securitate Publică al orașului într-o serie de tweet-uri sâmbătă.

Pe de altă parte, forțele de ordine au acționat sâmbătă seară împotriva manifestanților care încălcau interdicția de circulație pe timpul nopții la Minneapolis, trăgând cu gaze lacrimogene și grenade asurzitoare pentru a-i îndepărta de un comisariat, a constata un fotoreporter al agenției France Presse, potrivit Agerpres.

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, dornic să împiedice o nouă noapte de revolte, i-a prevenit pe manifestanți că se vor găsi într-o "situație foarte periculoasă" dacă încalcă din nou starea de asediu.

Până în prezent, forțele de ordine, secundate de soldați din Garda Națională, au stat în retragere, mai întâi pentru a nu deteriora mai mult atmosfera și apoi fiindcă erau în număr insuficient, au recunoscut autoritățile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău