VIDEO | Liniile de apărare ruse sunt nimicite de armata ucraineană. Trupele Kievului au ajuns lângă Melitopol

  • 11 Iunie 2023 14:30
VIDEO | Liniile de apărare ruse sunt nimicite de armata ucraineană. Trupele Kievului au ajuns lângă Melitopol

Sursele militare ruse și ucrainene raportează la unison progrese rapide ale armatei ucrainene în contraofensiva lansată împotriva trupelor ruse de ocupație.

Potrivit bloggerului militar Tendar, aproape întreaga linie de apărare înaintată a armatei ruse de lângă Velyka Novosilka - lungă de aproximativ 20 kilometri - a fost distrusă până în seara zilei de sâmbătă, 10 iunie, scrie ziare.com.

"Pe baza filmărilor cu drone rusești, știm că forțele ucrainene operează deja mai la sud, lovind forțele rusești în Storozheve și micul sat Blahodatne, din apropiere", arată Tendar.

Localitățile menționate fac parte din regiunea Donețk. Informațiile actualizate duminică, 11 iunie, arată că trupele ucrainene au ajuns deja la periferia orașului Melitopol, situat aproape de coastă Mării Azov, unul dintre primele puncte strategice ocupate de Rusia imediat după debutul invaziei din 24 februarie 2022.Controlul Melitopolului este vital pentru aprovizionarea Peninsulei Crimeea.

"Le-au tăiat în două aprovizionarea", spune un alt analist care adună informații despre război.Potrivit sursei ruse Rybar, armata ucraineană a eliberat/capturat orașul Neskuchne și Blahodatne de pe axa Velyka Novosilka. Rybar: unitățile ucrainene au ocupat Neskuchnoye și Blagodatnoye aproape fără luptă.

Miza atacului în acest flanc al frontului ar fi atacarea și recucerirea orașului Mariupol. "În acest ritm, vor ajunge la Mariupol în două săptămâni", estimează un jurnalist militar ucrainean.

"Din câte am înțeles, există partizani activi care luptă în Melitopol și forțele de recunoaștere ale Ucrainei sondează în forță la periferie. Principalele forțe ale Ucrainei nu sunt încă acolo, dar vor fi în curând, cu o subunitate care se îndreaptă spre Tokmak și unitățile proaspete de rezervă mergând în grabă către Melitopol", arată un alt blogger militar într-o postare făcută duminică, 11 iunie, pe Twitter

Informațiile arată lupte dure purtate în timpul zilei de duminică pe front. "Surse ruse raportează că încă se desfășoară lupte grele de-a lungul frontului dintre regiunile Zaporizhzhia și Donețk, forțele ucrainene lansând atacuri frontale majore cu „echipament și forță de luptă semnificative”, în timp ce forțe suplimentare au întreprins atacuri de flancare; aceste atacuri au determinat retragerea forțelor ruse din orașul Neskuchne, care se află chiar la sud-vest de Velyka Novosilka, pentru a preveni încercuirea lor de către forțele ucrainene care de atunci au reușit să captureze orașul", arată alte surse care analizează desfășurarea luptelor în timp real”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău