VIDEO | Liderul de origine georgiană al unei grupări extremiste, care plănuia atentate teroriste împotriva evreilor din SUA, a fost arestat pe Aeroportul Chișinău

  • 18 Iulie 09:11
VIDEO | Liderul de origine georgiană al unei grupări extremiste, care plănuia atentate  teroriste împotriva evreilor din SUA, a fost arestat pe Aeroportul Chișinău

Liderul unei grupări extremiste, căutat de Interpol pentru crimă și acte de violență în masă în orașul New York, a fost reținut la Aeroportul Internațional Chișinău.

Este vorba despre un infractor deosebit de periculos. Organele de drept și aplicare a legii din Republica Moldova, în conlucrare cu organele competente din SUA, au reținut bărbatul în Chișinău și se află acum în custodia poliției.

Potrivit surselor agora.md, ar fi vorba despre despre cetățeanul georgian Michail Chkhikvishvili. Acesta care a fost reținut în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, drept urmare a demersurilor Interpol.

Chkhikvishvili este acuzat că este liderul „Cultului Maniacilor Ucigași” (MKY), o grupare internațională extremistă, violentă, cu motivație rasială sau etnică. Activitatea acestei grupări ar fi bazată pe ideologie neo-nazistă acceleraționistă și care ar promova violența și actele violente împotriva minorităților rasiale, a comunității evreiești și a altor grupuri pe care le consideră „indezirabile”.

La 16 iulie curent, un juriu federal din Brooklyn, New York, a formulat o acuzație cu patru capete de acuzare împotriva lui Chkhikvishvili.

Într-un comunicat al Departamentului de Justiție al SUA se arată că georgianul ar fi recrutat alte persoane pentru a comite incendieri și bombardamente împotriva minorităților rasiale și a comunității evreiești. Același comunicat indică că acesta ar fi a împărțit bomboane otrăvite minorităților rasiale.

Potrivit ofițerei de presă a IGP din R. Moldova, procedura de extrădare a lui Chkhikvishvili urmează să fie asigurată de Procuratură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău