VIDEO | La o săptămână după uraganul Grace, un nou uragan, Nora, însoțit de ploi abundente, s-a abătut asupra Mexicului

  • 29 August 2021 10:52
VIDEO | La o săptămână după uraganul Grace, un nou uragan, Nora, însoțit de ploi abundente, s-a abătut asupra Mexicului

La o săptămână după uraganul Grace, un nou uragan, Nora, însoțit de ploi abundente, s-a abătut asupra Mexicului sâmbătă seară și a atins uscatul în statul Jalisco, pe coastele sale de la Oceanul Pacific, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ochiul acestui uragan, clasat în categoria 1 pe scara Saffir-Simpson (care include cinci trepte), a atins uscatul la ora 24:00 GMT "în proximitatea localității Tomatlan din statul Jalisco și își va continua deplasarea spre Nayarit", a anunțat Serviciul Național de Meteorologie (SMN) din Mexic.

Potrivit celui mai recent buletin publicat de Centrul Național pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, uraganul Nora a adus cu sine în noaptea de sâmbătă spre duminică "ploi abundente pe coastele statelor Jalisco și Nayarit și ar putea să ajungă până în Sinaloa".

Precipitații cuprinse între 150 mililitri și 250 de mililitri au căzut deja în regiune, iar valurile Oceanului Pacific ating deja înălțimi cuprinse între trei și cinci metri pe plajele din Colima și Jalisco, au precizat specialiștii de la SMN.

Uraganul Nora a provocat deja câteva pagube materiale în Jalisco, unde autoritățile locale au raportat o alunecare de teren pe o șosea națională, precum și locuințe avariate în Cihuatlan și copaci prăbușiți pe carosabil, care au provocat închiderea unui segment de autostradă.

Nu a fost raportată nicio persoană rănită.

Autoritățile din Jalisco i-au îndemnat pe rezidenți să rămână în locuințele lor, iar aeroportul internațional din Puerto Vallarta a rămas închis începând de sâmbătă după-amiază.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău