VIDEO | Jurnalistul moldovean Andrei Captarenco, de la fața locului: Odesa a fost ținta câtorva atacuri. Se așteaptă să fie atacată și la noapte

  • 27 Februarie 2022 20:42
VIDEO | Jurnalistul moldovean Andrei Captarenco, de la fața locului: Odesa a fost ținta câtorva atacuri. Se așteaptă să fie atacată și la noapte

Spre seara zilei de duminică, 27 februarie, orașul Odesa a fost de câteva ori ținta unor atacuri lansate de forțele militare ruse, iar la noapte se așteaptă că acest oraș important să fie atacat din nou, a spus, duminica seara, pentru Radio Chișinău jurnalistul moldovean Andrei Captarenco, care se află în acest oraș de două zile.

Acum (în jurul orei 20:00 – n.r.) am ieșit din adăpost, după un atac. Acum cinci minute au anulat alarma și ne-au permis să ieșim adăpost”, a comunicat Andrei Captarenco.

Potrivit lui, oamenii din Odesa sunt foarte determinați împotriva lui Putin.

„Oamenii de aici spun că Putin a comis o mare eroare și am impresia că este începutul sfârșitului regimului Putin. Acești oameni din Odesa s-au mobilizat, ei nu fug. Bărbații și-au scos din oraș soțiile și copii și sunt deciși să-l apere”, a comunicat Andrei Captarenco.

În Odesa, armata ucraineană este în alertă maximă și se așteaptă ca orașul să fie supus unui nou atac la noapte, menționat jurnalistul.

„Din ce am observat, în aceste patru zile de război, ucrainenii l-au umilit pe Putin. Rușii se așteptau că vor intra în Ucraina ca în Crimeea, acum opt ani. În 2014 am fost și în Crimeea. Atunci, ucrainenii au fost umiliți, acum situația este inversă”, a mai spus Andrei Captarenco pentru Radio Chișinău.

Jurnalistul Andrei Captarenco, alături de câțiva colegi români, chiar la începutul războiului în orașul Mariupol, regiunea Donețk, dar a fost nevoit să se retragă din cauza agravării situației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău