VIDEO | Joe Biden a vorbit despre motivele retragerii sale: „Apărarea democrației este mai importantă decât orice titlu”

  • 25 Iulie 10:20
VIDEO | Joe Biden a vorbit despre motivele retragerii sale: „Apărarea democrației este mai importantă decât orice titlu”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că s-a retras din cursa prezidențială pentru a salva democrația. Joe Biden a vorbit despre realizările sale și a lăudat poporul american, despre care a spus că va decide viitorul democrației din SUA, relatează AFP.

Apărarea democrației este mai importantă decât orice titlu”, spune președintele SUA, potrivit unor extrase din discursul său publicate pe platforma X de un purtător de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates.

Am decis că cel mai bun mod de a merge mai departe este să predau torța unei noi generații. Acesta este cel mai bun mod de a ne unifica națiunea”, a mai menționat el, scrie G4media.

În ultimele săptămâni mi-a devenit clar că trebuie să-mi unesc partidul în această acțiune crucială”, a spus el într-un discurs solemn rostit miercuri seara, adăugând că a venit timpul „pentru voci noi (…) voci mai tinere”, mai spune Biden citat de Agerpres.ro.

Președintele democrat a ales o oră de mare audiență, 20:00 (00:00 GMT joi) pentru a se adresa din Biroul Oval despre una dintre cele mai mari tulburări politice din istoria modernă a țării.

După săptămâni de incertitudine, slăbit de îndoielile cu privire la acuitatea sa mentală, octogenarul a anunțat în urma cu câteva zile că renunță la candidatura pentru un al doilea mandat, anunțându-și sprijinul pentru vicepreședinta sa Kamala Harris.

Joe Biden a apreciat că America este „mai puternică” decât „orice tiran” în discursul rostit pentru a explica refuzul său de a-l confrunta pe Donald Trump pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

America este o idee, o idee mai puternică decât orice armată, mai vastă decât orice ocean, mai puternică decât orice dictator sau tiran”, a insistat președintele democrat, care s-a retras oficial duminică, după ce a susținut o dezbatere dezastruoasa la sfârșitul lunii iunie împotriva adversarului său republican.

Este cea mai puternică idee din istoria lumii”, a subliniat el.

Joe Biden a salutat-o pe vicepreședinta Kamala Harris, favorita democraților la alegerile prezidențiale din noiembrie, numind-o o femeie „cu experiență și puternică”.

Este experimentată, este puternică, este competentă. Ea a fost un partener incredibil pentru mine, un lider pentru țara noastră. Acum depinde de voi, poporul american, să alegeți”, a afirmat președintele democrat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău