VIDEO INTERVIU | Daniel Ioniță: Să avem încredere într-o viață mai liberă, mai sigură, mai prosperă și mai stabilă într-un viitor european și într-un viitor în care R. Moldova și România vor fi din nou împreună

  • 01 Decembrie 2020 15:51
VIDEO INTERVIU | Daniel Ioniță: Să avem încredere într-o viață mai liberă, mai sigură, mai prosperă și mai stabilă într-un viitor european și într-un viitor în care R. Moldova și România vor fi din nou împreună

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a felicitat românii din R. Moldova cu ocazia Zilei Unirii, într-un interviu pentru Radio Chișinău. „Se împlinesc 102 de ani de la Marea Unire de la 1918, dar și 100 de ani de la recunoașterea internațională a Unirii. Doresc să le transmit din suflet ascultătorilor dumneavoastră urări de sănătate, urări de bine, să aibă încredere în faptul că România fost este și va fi alături de ei așa cum a demonstrat-o și în vremuri dificile, și în vremuri mai bune. Să fim în primul rând cu toții sănătoși și să avem încredere într-o viață mai liberă, mai sigură, mai prosperă și mai stabilă într-un viitor european și într-un viitor în care R. Moldova și România vor fi din nou împreună”, a declarat ambasadorul. 

De asemenea, Daniel Ioniță a afirmat că alegerea Maiei Sandu în calitate de președinte al Republicii Moldova va îmbunătăți relațiile dintre Chișinău și București. 

El a subliniat că președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită la Chișinău, imediat după învestirea Maiei Sandu în funcția de șef al statului:

„Președintele Klaus Werner Iohannis a fost primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu în calitate de președinte ales al R. Moldova. Votul cetățenilor din R. Moldova, care a fot unul masiv în folosul și în favoarea democrației și a unui parcurs mai sigur și mai stabil pe care noi îl vedem doar către Uniunea Europeană, a reprezentat o frumoasă victorie care a fost salutată cu căldură de către autoritățile de la București.

Vă pot spune că, imediat după ce doamna Maia Sandu va fi investită în funcția de președinte al R. Moldova, președintele României va efectua o vizită la Chișinău. Prilej cu care se va trece în revistă ceea ce am făcut până acum și probabil că se va pune bazele unei cooperări viitoare, ținând cont de, și aici este important să subliniem, contextul politic actual și de prerogativele și conjunctura politică existentă în Moldova”, a declarat ambasadorul Daniel Ioniță. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău