VIDEO | Intervenție SMURD. A transportat o fetiță de 5 ani cu intoxicație acută cu paracetamol

  • 20 Iulie 2018 17:11
VIDEO | Intervenție SMURD. A transportat o fetiță de 5 ani cu intoxicație acută cu paracetamol

Echipajul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Galați, România a aterizat, în după-amiaza zilei de astăzi, pe stadionul Dinamo din Chișinău pentru a prelua un copil și a-l transporta pe cale aeriană la București

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General de Urgență (IGSU) al MAI, o fetiță de 5 ani, internată la Institutul Mamei și  Copilului din Capitală,  diagnosticată cu  intoxicație acută cu paracetamol a fost preluată de echipajul SMURD pentru ulterioare îngrijiri medicale la Spitalul  Clinic de Uregență  pentru Copii Grigore Alexandrescu din București.

Minora a fost monitorizată pe parcursul zborului de paramedicii și medicii SMURD, fiind în  stare gravă, dar stabilă. Acesta este al zecelea caz de intervenției aero –medicală SMURD realizată în 2018 pentru cetățenii din Republica Moldova și al treilea caz de intervenție pentru minori mai mici de șapte ani. De la lansarea Proiectului transfrontalier SMURD peste 49 de oameni din țara noastră au beneficiat de asistență calificată aero  - medicală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău